Evo kako igrati šaha na Facebook Messengeru

Kako igrati šaha na Facebook Messengeru saznajte u nastavku.

Vjerojatno ste i sami proveli sate i sate, ili još uvijek to radite, igrajući Farmwille i Candy Crush igre na Facebooku. No, jeste li znali da se u Messenger aplikaciji krije nova igra koja bi vas mogla zainteresirati?

Naime, svi korisnici Facebooka mogu se okušati u partiji šaha, pritom igrajući protiv nekog od Facebook prijatelja, koristeći Messenger aplikaciju. Istina, grafika možda nije najbolja, no jasno se razliku polja i figure, a to je najbitnije kod šaha.

evo kako igrati šaha na facebook messengeru
Evo kako igrati šaha na Facebook Messengeru


Nema potrebe za instaliranjem bilo kakvih dodataka, za početak je dovoljno izabrati suparnika kojem pošaljete poruku sadržaja “@fbchess play”. Nakon toga će se na ekranu pojaviti šahovska ploča i nadmudrivanje može početi.

Za pomicanje neke figure potrebno je utipkati slovo i odgovarajući broj na ploči gdje želite pomaknuti figuru. Svaka figura ima svoj simbol (na primjer “p” za pijuna), pa ako želite pomaknuti pijuna na polje F3 utipkajte “fbchess Pf3”.

Ako su vam potrebna bilo kakva pojašnjenja utipkajte “fbchess help”.
U slučaju da vam je ploča unutar prozora premala i želite je povećati klinite na podešavanja i odaberite “See full conversation” opciju.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti