Kako instalirati Skype? (UPUSTVO) | ITRevolucija

Skype je najveći VoIP (Voice over Internet Protocol) servis na svetu i verovatno je najlakši način za komuniciranje sa vašim prijateljima preko interneta bez ikakve novčane naknade – preko poruke, glasnovno ( kao preko fiksnog telefona ) ili čak video.

Preuzimanje i instaliranje Skajpa na vaš računar može biti malo komplikovano, a svrha ovog članka jeste da vam pokažemo kako instalirati skype.

Trebaće vam:

 • Računar sa stabilnom internet konekcijom
 • Zvučnici i mikrofon. Mnogi računari bi mogli imati ovo sve već ugrađeno ( pogotovo laptopovi ) i mnoge web kamere imaju ugrađene mikrofone. Isto tako, ako vaša web kamera nema mikrofon ugrađen ili ne radi, možete  kupiti slušalice sa ugrađenim mikrofonom.
 • Web kamera. Ovo je mala kamera koja se poveže sa vašim računarom preko USB porta, ako već nije ugrađena u vaš monitor. Web kamera nije neophodna, ali video pozivi su obeležje Skajpa i ono što čini te razgovore tako posebnim.

Skype registracija

Ovo uputstvo je namenjeno korisnicima Windows operativnog sistema, ali je Skype dostupan i za Apple uređaje.
 • 1. Idite na oficijelnu Skype stranicu https://www.skype.com/en/
 • 2. Kliknite na Download Skype
 • 3. Otvoriće vam se stranica gde se možete prijaviti ( ako ste se pre registrovali ) ili dati svoje podatke kako bi napravili nalog. Možete preskočiti registraciju ako koristite Microsoft nalog  (Messenger, Hotmail ili outlook.com ) ili Facebook nalog. Ukoliko ne želite iskoristiti ništa od ponuđenog za prijavljivanje, onda ispunjavate polja i tako napravite nalog.

Za početak, unesite svoje ime i prezime i svoju email adresu(2 puta). Sve ovo je neophodno. Treba napomenuti da niko neće moći videti vašu email adresu.

Informacije o profilu. Ovi podaci će biti vidljivi svakome ko je na skype, osim vašeg broja telefona. Ne morate ispuniti sva polja već samo ona sa zvezdicom pored.

 
 • 4. Možete izabrati da kažete Skajpu u koje svrhe ćete koristiti njegov servis tako što kliknete na jednu od ponuđenih opcija u padajućem meniju.

kako instalirati skype

Skype Name

Skype Name – Ukucajte ime koje želite da vaši prijatelji vide i koje ćete koristiti da se prijavite na Skype. Vaš je izbor kakvo ćete ime imati. Nijedan korisnik od njih 650 miliona ne može imati isto Skajp ime, tako da ćete uz vaše ime verovatno morati dodati neki broj kako bi ga učinili unikatnim. Skajp će vam ponuditi slobodna imena koja su slična onom koje ste ukucali tako da bez brige.

Password

Password – Upišite lozinku ( i ponovite je ) koju želite koristiti. Mora imati minimalno 6, a maksimalno 20 slova ili znakova ili da ima i brojeve i slova.

Ako ne želite promotivne mailove od skajpa, kliknete da uklonite kvačice iz kvadratića.

Captcha polje

Captcha polje – Svrha ovoga je da se Skype uveri kako ste vi prava osoba, a ne sam računar koji ima zadatak da pravi po stotine naloga na dan automatizovanim procesom. Jednostavno pogledajte sta piše u polju i onda to ukucate u drugo bolje- u ovom slučaju  deouotThere. Ako ne možete pročitati kliknite Refresh dugme  i onda ćete dobiti drugi tekst za prepoznavanje.

Napokon, kliknite na I agree – Continue.

 • 5. Kliknete na ‘Download Skype’ for Windows. Ukoliko koristite drugačiju verziju Windowsa ili Linux kliknite na download a different version.
 • 6. Drugi prozor će se otvoriti i pitaće vas da li da pokrenete ili sačuvate na računar. Kliknite Run.

Nakon toga će se otvoriti novi prozor i tu kliknite na  Run Skype when the computer starts kako bi se Skajp sam uključivao svaki put kada pokrenete računar. Kliknite I agree  next.

 • 7. Kada se idući prozor otvori dobićete opciju da instalirate dodatni deo Skajpa koji vam nije neophodan. Moja preporuka je da ne štiklirate da želite, jer vam nije potrebno i nikada ga nećete koristiti. Kliknite na  Continue.

Mogao bi vam iskočiti još jedan prozor gde vas se pita želite li da vam MSN bude homepage. To morate odštiklirati takođe, jer će vam samo smetati svaki put kada otvorite pretraživač. Kliknite Continue.

 • 8. Novi prozor se otvara i tu pratite kako se zelena linija kreće ka desno sve dok ne dođe do kraja tj. instalacija ne bude završena. Nakon toga Skajp će se sam pokrenuti
 • 9. Skajp će se sam otvoriti i sada možete početi dodavati kontakte i komunicirati sa ljudima kako god vi želite.
 
 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti