Najbolje aplikacije za android 2016 | ITRevolucija

Najbolje aplikacije za Android je ponekada teško pronaći. Bilo da trebate novu aplikaciju koja vam pokazuje vremensku prognozu ili novi pretraživač, veoma je teško odabrati one najbolje aplikacije. Ispod se nalazi lista za najbolje android aplikacije, koja sada uključuje naše omiljene aplikacije za poboljšavanje produktivnosti.

Najbolje aplikacije za android

Najbolji menadžer datoteka za Android

U svjetlosti toga što je ES File Explorer oslabio, mi smo isprobali par alternativa u potrazi za zamjenom. Aplikacija za koju smo se odlučili je Solid Explorer. Aplikaciju je veoma lako koristiti iako ima mnoštvo opcija, sve to zahvaljujući Material Design UI-u.

Također je mjesto na kojem ćete naći veoma zgodni dvostruki displej koji vam dopušta da pretražujete dva različita foldera i da jednostavnim prevlačenjem preko ekrana premještate fajlove iz jednog foldera u drugi.

Integracija sa cloud servisima kao što su Google Drive, Dropbox i OneDrive, kao i FTP serverima, čine ovu aplikaciju odličnom ako tražite aplikaciju ovakvog tipa.

Neki od dodatnih mogućnosti su sakrivanje foldera, ZIP i RAR otpakovanja, i lična podešavanja ikonica, boja i tema.

Aplikaciju možete isprobati besplatno na dvije sedmice, a onda imate opciju da platite 2 dolara i nastavite koristiti aplikaciju, tako da nemate šta izgubiti ako se odlučite probati aplikaciju.

androidpit-best-file-explorers-solid-explorer-1-w782

screenshot_1 

Najbolja aplikacija za povećavanje produktivnosti

Ručno unošenje lozinki oduzima mnogo vremena, a kao da to nije dosta, već još moramo pamtiti veliki broj različitih lozinki. Svako je zaboravio lozinku ili dvije tokom života. Za ovo postoji rješenje – Dashlane, aplikacija koja čuva sve vaše lozinke tako da ih lako možete kopirati u privremenu memoriju i nalijepiti kada je potrebno.

Čest i razuman problem kod ovakvih aplikacija jeste da li im se uopšte može vjerovati, tačnije njihovom sigurnosnom sistemu. Dashlane koristi enkriptovani kod i dosta često ga nadzire kako ne bi došlo do neočekivanih problema.

Čak šta više, Dashlane čuva i obezbjeđuje ostale tipove podataka koji se koristi u online formularima, kao što su informacije vezane za kreditnu karticu i slično.

Vaše finansijske detalje lako možete sačuvati i kopirati na vaš online portal za kupovinu, na one za koje vi date odobrenje naravno. Osim toga čuva podatke o vašem trošenju novca na ovakve kupovine, pa vam olakšava praćenje protoka vašeg novca. Definitivno spada u najbolje aplikacije za Android.

androidpit-best-productivity-apps

screenshot_2

Najbolja Android vremenska prognoza

Trenutno postoji mnogo Android vremenskih prognoza koje su vjerovatno mnogo tačnije, ali i mnogo ljepše od onih koje dolaze već instalirane na vašem uređaju.

MORECAST je trenutno najbolja aplikacija ovog tipa, bar što se nas sa Itrevolucija  tiče, jer ima jedan od najljepših interfejsa, sa čistom i razumnom podlogom. Osim toga predstavlja jednu od najnaprednijih aplikacija ovog tipa, sa mogućnostima kao što su poređenje vremena u dva različita grada, ali i tačno predviđanje vremena za određenu rutu ili put.

MORECAST je prava aplikacija ako vam treba tačna vremenska prognoza na vašem telefonu, a što je najbolje od svega spada u besplatne aplikacije za android. Opširnije o najboljim aplikacijama za vremensku prognozu pročitajte u tekstu http://www.itrevolucija.org/koja-je-najbolja-aplikacija-za-vremensku-prognozu/.

androidpit-weather-app

screenshot_3

Groupon

Groupon je nevjerovatno popularna kupon aplikacija koja vam pomaže da nađete dobre cijene i kupone za biznise, restorane, i događaje u vašem okruženju. Svaki kupon koji nađete dostupan je odmah za korištenje, a osim toga možete ih zadržati za kasnije korištenje. Aplikacija sama po sebi ima lijep dizajn i veoma ju je lako koristiti.

Postoji mnogo različitih upotreba za ovakvu aplikaciju, uključujući godišnje odmore, kupovine, kao i mogućnosti kada ste van grada. Ako ovu aplikaciju iskombinirate sa ostalim aplikacijama za uštedu novca, stvarno vam može dobro doći. Jedini potencijalni problem mogao bi biti taj što nije dostupna svugdje tako da biste morali provjeriti da li je dostupna u vašem regionu.

group

Najbolji launcher za Android

Launcheri nude jednostavan način da podesite izgled i osjećaj vašeg Android telefona. Oni često sadrže nove ikone, nove pozadine, novi početni ekran i nove wallpapere kako bi vaš uređaj odgovarao nekoj temi ili stilu.

Morate ih isprobati da bi shvatili koliko su zabavni i onaj koji mi preporučujemo jeste Action Launcher 3. Ovo bi vam mogao biti odličan predstavnik launchera jer vam daje čist i intuitivan interfejs koji možete mijenjati, ali sve u granicama, tako da nemate straha da ćete ga upropastiti.

Sa Action Launcher 3 možete koristiti neke trikove kao što su mijenjanje pozadina aplikacija, mijenjanje ikonica aplikacija, i čak promijeniti način na koji koristite foldere na početnom ekranu. U praksi je veoma koristan, sa dobrim poboljšanjima na interfejsui ovaj launcher spada u besplatne aplikacije za android.

androidpit-action-launcher-3-galaxy-s4

screenshot_4

Nova Launcher

Kada smo poželi sa sastavljanjem liste nismo planirali staviti još jedan launcher. Međutim Nova Launcher izgleda kao nešto malo više od ostalih launchera. Tu je već godinama, konstantno se ažurira, i bez obzira što nije oduvijek bio dobra opcija za zamjenu stock launchera, sada sasvim solidno služi.

Dolazi sa mnogim mogućnostima, uključujući backup i restore opcijom sa vašeg početnog ekrana, mijenjanje ikonica na vašim Android aplikacijama, tone razli?itih elemenata koji se  mogu mijenjati vezano za početni ekran ladicu sa aplikacijama, i još mnogo toga. Ako uzmete premium, možete koristiti kontrole gestikulacijama, vidite broj nepročitanih poruka na aplikacijama, i premještanje ikona kako god želite.

Nemamo šta više ovdje reći, definitivno spada u najbolje aplikacije za android.

nova launcher

Najbolje aplikacije za Android u kategoriji fitnes i lajfstajl

Bilo da želite izgubiti par kila viška ili unaprijediti vaš nivo energije, 7 Minute Workout aplikacija je jednostavno odličan početak kada je u pitanju vaš Android pomoćnik za zdravlje i fitnes.

The 7 Minute Workout fokusira se na kratke, veoma intenzivne rutine, za koje je naučno dokazano da pomažu prilikom gubitka kila i poboljšanju kardiovaskularnih funkcija. Za ljude za koje je i sama pomisao na odlazak u teretanu i uzimanje članstva u istoj ili trčanje po gradu zastrašivajuća, ova aplikacija je odlična odskočna tačka, zahvaljujući dobrom treningu koji nudi.

Za razliku od mnogih Android fitnes aplikacija, 7 Minute workout vas ne pita za vašu visinu i težinu niti prati vaš napredak, ali ono što nedostaje u opcijama, nadoknađeno je u njenoj jednostavnosti. Jednostavno pregledate vježbe, kliknete start dugme i započinjete. Započnite vaš zdrav život već danas uz pomoć besplatne 7 Minute Workout aplikacije.

7-minute-workout

Najbolja sigurnosna/anitvirusna aplikacija

Android sigurnost je česta tema rasprava o sigurnosti svih uređaja. Ako tražite antivirusnu aplikaciju, naš sadašnji favorit je Mobile Security & Antivirus iz Avasta.

Mobile Security & Antivirus čuva vaš telefon od virusa sa odličnim softverom koji detektuje i zaustavlja virus, koji može da ide kroz istoriju pretraživača, microSD karticu, i internu memoriju. Čak šta više, dodajemo i mogućnosti za sprječavanje krađa kao što su pronalazak i brisanje fajlova na telefonu koji je fizički udaljen od vas, koje su znatno korisne ako vaš uređaj više nije u vašem posjedu.

Kada su u pitanju antivirus softveri, ova spada u najbolje besplatne aplikacije za android.

avast-antivirus

Najbolji Android web pretraživač

Najbolje aplikacije za Android su one koje nam zaiste služe, pa tako ova Googleova aplikacija radi upravo svoj posao. Chrome je savršena Android aplikacija za pretražuvanje interneta. Budući da dolazi već instaliran na mnogim uređajima, večina ljudi ga već zna i koristiti. Chrome Beta je trenutno najbolji Android pretraživač jer je, poprilično jednostavno rečeno, bolja verzija najboljeg pretraživača trenutno.

Chrome beta je Chrome budućnosti, to je ono što će standardna Chrome aplikacija postati kada Google uvede najnovije promjene, popravke i unaprjeđenja na kojima neiscrpno rade. Chrome beta korisnici mogu da osjete ove promjene prije ostatka korisnika Androida.

Cijena koju plaćate za to što ćete prvi doći najnovijih mogućnosti je, naravno, ta što ponekada ostanu nedostaci i problemi koje je potrebno popraviti. Neće ovi problemi naravno nanijeti štetu vašem telefonu niti njegovom softveru, a i krešovi i ostali problemi su veoma rijetki.

screenshot_2

Najbolja android aplikacija za tastaturu

Ova tastatura je najbolja za brzo, tačno pisanje i brzo je postala moj lični favorit. Mnogi od nas su se navikli na Fleksy jer je velika tastatura, pametna i kada je koristite nekoliko sati, shvatite koliko su zapravo korisni neki manji detalji.

Na primjer, većina današnjih tastatura koristi “pritisni i zadrži delete dugme” za brisanje riječi, ali zato Fleksy koristi super brzu mogućnost brisanja jednim potezom prsta. Provjerite neke ekstenzije koje se nude za ovu tastaturu kao što su nevidljiva tastatura i slično  rade iznenađujuće dobro. Sada je možete skinuti sa Play Store-a i to potpuno besplatno. S razlogom se nalazi na listi najbolje aplikacije za android u izboru tastatura.

fleksy-keyboard

Najbolja aplikacija za skidanje besplatne muzike na Android 

Google Play Music je naša omiljena aplikacija za skidanje besplatne muzike trenutno. Iako postoje mnoge aplikacije koje omogućavaju skidanje muzike trenutno na Play Store-u, veoma su često uklonjene zbog njihovih kršenja copyright zakona. Google Play Music vam pruža 100% legalno iskustvo, novih besplatnih pjesama od velikog broja autora za skidanje.

Spotify ima odli?an pretplatnički servis koji se naravno plaća, a i SoundCloud ima veliki broj traka spremne za stream, ali za skidanje ovih traka to jeste pjesama na vaš telefon, Google Play Music je najbolja opcija.

Ako ipak niste toliki fan muzike onda zasigurno volite pogledati TV ili film na vašem telefonu.

najbolje aplikacije za android

Najbolja aplikacija za gledanje TVa i filmova na Androidu

Hulu je odlična aplikacija za gledanje filmova i TV programa na telefonu. To je besplatan servis koji se oslanja na oglase, ali i uprkos tome dostupne su neke odlične emisije. Morate platiti pretplatu ako želite da pristupite čitavom sadržaju, ali kao što je već rečeno postoji veliki broj emisija koje su dostupne i bez pretplate, uključujući klasične Američke komedije kao što su Family Guy, Seinfeld i South Park.

Aplikacija je trenutno ograničena na Ameriku, ali se nadamo da će Hulu početi da se pojavljuje i na drugim teritorijama.

najbolje aplikacije za android

screenshot_7

Ako ipak želite da gledate i domaće kanale sjajna aplikacija za vas je Orion TV. Orion TV je aplikacija koja je dostupna na Play Storeu u trial verziji. Da biste bez smetnji gledali sve domaće kanale potrebno je da platite određenu pretplatu i tako otklju?ate ovu mogućnost. S razlogom spada u najbolje aplikacije za android.

screenshot_1

Najbolja android aplikacija za slikanje

Camera360 Ultimate je napravila sebi put ka tome da postane najbolja Android aplikacija za slikanje, a razloga za to je puno, od toga što nudi jako puno opcija uključujući preko 20 filtera , NFC dijeljenje fotografija i tone opcija za popravljanje slika.

Ove opcije osim toga što su moćne i jake jako su lake za korištenje, što čini Cameru360 Ultimate odličnim izborom kako za iskusne tako i za nešto neiskusnije fotografe. Ova besplatna aplikacija vam obezbjeđuje najbolju Android kameru na tržištu.

screenshot_2

Android aplikacije za djecu

Postoji jako puno edukativnih aplikacija, igara i knjiga koje možete skinuti na vaš Android telefon ili tablet, samo treba da izaberete kategoriju na  Play Storu i izaberete starosnu dob, ili odete u subkategoriju edukativnih igara.

Kada ste instalirali neke aplikacije, svidjele su vam se i želite ih još, mi vam preporučujemo Kids Place. Ova aplikacija vam omogućava da stavite određene aplikacije i igre na telefonu pod zaštitu, tako da se samo onima za koje su odobrene ima pristup, a ostale se naravno zaključaju, sve do unosa PIN-a.

Kids Place također zaustavlja djecu da šalju poruke ili da kupe druge aplikacije dok koriste uređaj, a osim toga možete postaviti vremensku granicu koliko se telefon može koristiti; ovo je u principu stavljanje vašeg Androida u safe mod.

kids-space

Najbolji cloud storage za Android

Cloud storage je postao toliko standardna stvar da sam izgovor ove riječi postaje normalan, iako je do prije par godina bio veliki bauk. To ga ne čini ništa manje korisnim, jer čuvanje vaših podataka online u većini slučajeva mnogo je sigurnije od čuvanja istih na vašim hard diskovima.

Spremni smo da budemo napadnuti od korisnika drugih servisa, jer je za nas najbolji cloud storage Google Drive. Stavljen je u skoro svaki Android uređaj, Google stalno dijeli ekstra GBajte prostora besplatno, i sinhroniziran je lako sa Google Dokumentima. On je šampion bez premca.

najbolje aplikacije za android

Najbolja GPS i navigacijska aplikacija

Najbolje aplikacije za Android su nam pokazale koliko mogu biti korisne, ali ovo je možda nešto što svi na prvi mah shvatamo da je korisno. Riječ je naravno o mapama. Ovdje imamo mape od Nokia-e, koje su korištene na njihovim uređajima prije određenog vremena.

Dobijate sve što očekujete, uključujući navigaciju prilikom skretanja, pretragu i satelitske slike, ali glavna prednost je offline mogućnost. Možete da skinete mape čitavih država i koristite ih baš kao da ste online, bez potrebe da trošite toliko skupe megabajte. Definitivno nosi titulu najbolje aplikacije za android

Ovo je odlična aplikacija ako putujete puno find i ako se vaša potrošnja podataka jako povećava. Jedina loša strana jeste što se morate registrovati da skinete mape, ali potpuno je besplatno, i kada ste obavili to, možete skinuti mape čitavog svijeta.najbolje aplikacije za android

http://www.itrevolucija.org/najbolje-aplikacije-za-zaradu-na-androidu/

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti