Nova Instagram mapa slična je Google Mapsu, ali sa više selfija

Nova Instagram mapa podržava pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da pretraže restorane, atrakcije i druge bitne lokacije direktno iz aplikacije, umjesto da samo pogledaju gdje je fotografija objavljena.

Ažurirana mapa ima i objave, priče i vodiče koje su označili sami korisnici, a nude uvid u lokalnu scenu kad god se obavlja pretraga.

Mapa podržava hashtag pretrage i mogućnost istraživanja pritiskom na tagovane/označene lokacije u feedu Stories sadržaja. Moguće je i ukucati naziv objekta, grada ili komšiluka direktno u Explore stranici, a rezultati se prikazuju na mapi.

Korištenje stikera za lokaciju na objavama i Stories sadržaju će taj sadržaj dodati u listu pretrage na novoj mapi, dok god je korisnikov profil javni. Vizuelno, mapa koristi Instagram ikonice gdje se nalaze atrakcije, omogućavajući pretraživačima da pritisnu i vide Stories ili posjete profilnu stranicu poslovanja koja ih zanimaju.

Ovo je još jedan korak Instagrama da svoju platformu načini centrom društvenog umrežavanja, trgovine, putovanja i života uopšteno.

Nova Instagram mapa slična je Google Mapsu, ali sa više selfija Noob.ba.


www.noob.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti