back to top

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na ‘vještačkoj inteligenciji’

S obzirom na popularnost alata kao što su ChatGPT i DALL-E 2nema sumnje da je fenomen vještački inteligencija (engl. Veštačko inteligencija, AI) pred nama, te da ubrzano postaje dio naše svakodnevice. Mnogi AI alati sada mogu generirati slike, kreirati muziku, pa čak i rješavati probleme programiranja. Brzina pomoću kojih su ovi alati razvijeni je vrlo impresivnoali istovremeno i zastrašujuća.

Sa već takvim impresivna tehnologija, trebali biste sami vidjeti šta AI može ponuditi upravo sada. Zato donosimo u nastavku lista impresivnih AI aplikacija koje preporučujemo da isprobate.

1) InteriorAI

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

Ako planirate preurediti ili renovirati s ovim,InteriorAI mogao bi ti pomoći. To je jednostavan alat koji vam može dati ideje za dizajn enterijera zasnovano na različitim stilovima. Ove stilova uključiti moderna, minimalistička, industrijalistička, tropske, skandinavske i druge. Jednostavan je za korištenje i radi brže nego što biste očekivali.

Prije nego što ga počnete koristiti, morat ćete prijaviti putem e-maila. Nakon toga učitaj sliku vaše sobe, odaberite stil(ove) i alat će generirati dizajnerske ideje na osnovu toga. Kvaka je ono što možete stvoriti samo pet dizajna besplatno. Nakon što iskoristite sve svoje kredite, morat ćete pričekati tjedan dana da ih ponovo besplatno iskoristite ili se pretplatite na pro verzija.

2) ChatGPT

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

OpenAI ChatGPT je jedna od najbrže rastućih (web) aplikacija svih vremena. Jedini razlog zašto nije prvi na našoj listi je zato što smatramo da ga je većina vas koji ovo čitate već probala. Ovako je to “na prvu”. jednostavan AI chatbot ko može da odgovori na vaša pitanja. Međutim, način na koji odgovara na ova pitanja ga čini tako impresivnim.

Možete koristiti ChatGPT za sgeneriranje ideja za sadržaj za vašu web stranicupostavljajte mu pitanja o bilo čemu, dajte mu programski zadatak da riješi ili ga zamolite da vam napiše sastav za školu.

Za razliku od drugih web aplikacija na ovoj listi, ChatGPT nije ograničen samo na jednu temu. Izuzetno je svestran i ne zazire od odgovora na većinu pitanja. To je nesumnjivo najbolja implementacija umjetne inteligencije u ovom trenutku, a čak je i “uzburkala vodu” u Google koji je odmah prebacio u petu brzinu i krenuo u stvaranje svog konkurenta.

3) DALL-E 2

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

ChatGPT nije prva aplikacija koja pomaže OpenAI– da eksplodira u mainstream popularnosti. Prvobitno je sve počelo sa DALL-E. TO JE AI alata ko može stvaraju realistične slike od samo jednog tekstualni opis. Rezultati su više nego impresivni, a možete kombinirati različite umjetničke stilove, koncepte i teme dizajna.

Na primjer, pitajte DALL-E 2 rekreirati Zvjezdanu noć u postapokaliptičnom okruženju (eng.Zvezdana noć u postapokaliptičnom okruženju”) i generirat će nekoliko različitih rezultata koji odgovaraju tim zahtjevima.

DALL-E 2 koristi tzv “kreditni sistem”, a nakon što potrošite svoje kredite, morat ćete kupiti još ako želite da nastavite koristiti uslugu. Alternativno, možete koristiti Craiyon koji je potpuno besplatan i ne zahtijeva da se prijavite.

4) Gramatički

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

Gramatički nije baš najuzbudljiviji alat na ovoj listi, ali je svakako koristan. To je profesionalna aplikacija za provjera pravopisa i gramatika. Ovaj “asistent za pisanje”, zasnovan na tehnologiji oblaka, može vam pomoći da uočite gramatičke greške i greške u kucanju, omogućavajući vam da efikasnije uređujete tekst koji pišete. Gramatički također predlaže kako da preformulišete određene rečenice kako biste poboljšali koheziju i učinili da zvuče “bolje”.

Aplikaciju pokreću tehnike umjetne inteligencije kao npr obrada prirodnog jezika (NLP) i mašinsko učenje. Postoji premium verzija aplikacije koja ima dodatne funkcije kao što je otkrivanje plagijata. Dostupan je kao dodatak/dodatak i kao web aplikacija. I čak ga možete koristiti na svom iPhone.

5) Murph AI

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

Ovo je AI”generator govora” koje prvenstveno možete koristiti kao konverter teksta u govor. Murph AI koristi kombinaciju stvarnih ljudskih glasova i AI za stvaranje realističnih glasova za video zapisi, prezentacije ili čak podcasts. Možete birati između muških i ženskih glasova, različitih predložaka projekta, pa čak i dodati medije kao što su slike i muzika.

Kad počneš novi projekat, sve što treba da uradite je da otkucate/unesete tekst, izaberete neki od različitih glasova i kliknete na dugme za reprodukciju. Također, glasove možete sortirati prema starosnim grupama, polu, nacionalnosti itd.

6) Tom

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

Ako ste umorni od kreiranja dosadnih prezentacija za posao ili školu, razmislite o isprobavanju aplikacije Tom. Aplikacija je generativni alat za pripovijedanje koji može kreirati cijele prezentacije iz jednog “upita” / “naredbe”. Jednostavno unesite upit i dopustite aplikaciji da kreira više slajdova na osnovu informacija koje ste joj dali.

To generiše osnovna verzija prezentacije “od nule”, ali možete sami promijeniti tekst ili ga dati servisu Dodatne informacije da bi prezentacija bila bolja. Nadalje, aplikacija dodaje slike koji je generira DALL-E i koji prezentaciji daju jedinstvenu notu. Povrh toga, veoma je modularan, omogućavajući vam da dodajete slike i sadržaj iz sopstvenih izvora.

7) Adobe Podcast’s Enhance Speech

7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na 'vještačkoj inteligenciji'

Pucanje čisto i profesionalni zvuk može biti pomalo frustrirajuće ako nemate pristup pravom okruženju ili opremi. Ako vam je dosta strašnih audio snimaka, Adobe’s novo AI alat mogao bi ti pomoći. Sve što treba da uradite je da se registrujete na početnoj stranici i učitate svoju audio datoteku, a softver će se pobrinuti za ostalo.

To je jednostavno kao što zvuči. Alati može uklonite pozadinsku buku, poboljšajte kvalitet mikrofona i više. Nažalost, nije dostupno “fino podešavanje”, tako da ne možete promijeniti visinu ili opći ton vašeg glasa. Dakle, iako ima malo funkcija, to je jednostavan alat koji može poboljšati kvalitet zvuka jeftinih mikrofona. Isprobajte i uvjerite se u mogućnosti ove aplikacije.

Post 7 impresivnih web aplikacija zasnovanih na ‘vještačkoj inteligenciji’ prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU