Politika privatnosti i Politika kolačića

Naša politika privatnosti i kolačića je sljedeća:

Želimo da budete svjesni da prikupljamo podatke o vašem posjetu našoj web stranici-

TNT Grupacija je jedna od vodećih medijskih grupacija u Bosni i Hercegovini. Više informacija možete pronaći na našoj web stranici: tntgroup.ba

U sit.ba vrlo ozbiljno shvaćamo privatnost naših korisnika. Naša pravila o privatnosti reguliraju način na koji prikupljamo i obrađujemo podatke kada posjetite našu web stranicu. Osobne podatke obrađujemo samo na temelju jedne od zakonskih osnova za obradu.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka važan je dio našeg svakodnevnog života. Omogućuje nam pristup uslugama i proizvodima koji su nam potrebni te kontaktiranje ljudi koje poznajemo.

Osobni podaci su svi podaci koji vas mogu identificirati, poput vašeg imena, adrese, e-pošte ili poštanske adrese. Sit.ba ne prikuplja vaše osobne podatke osim ako nam ih sami ne date (primjerice, prilikom naručivanja proizvoda ili pretplate), te ste suglasni da ih koristimo u sljedeće svrhe.

Osobni podaci moraju se koristiti u svrhe za koje su prikupljeni, a objavljivanje ili prijenos moraju biti u skladu s GDPR-om.

Sit.ba koristit će vaše osobne podatke u svrhu tehničkog upravljanja web stranicama, analize preferencija te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da vam omogućimo pristup posebnim informacijama i za potrebe komunikacije s vama. Obavještavamo Vas da je moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima drugim tvrtkama unutar TNT Grupe i klijentima, a sve u cilju ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni.

Sit.ba savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da nauče svoju djecu kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati odnose li se na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da osobe mlađe pouče od 16 kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Ova politika pokriva korištenje i pohranjivanje kolačića koje koristi naša web stranica. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaš uređaj kada posjetite web stranicu. Naširoko se koriste kako bi web stranice radile ili radile učinkovitije, kao i za pružanje informacija vlasnicima web stranica.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi nam pomogli zapamtiti vaše postavke i pratiti kako koristite naše web stranice. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke i nikada ih ne prodajemo trećim stranama.

Ovi alati mogu prikupljati i pohranjivati ​​tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podaci preglednika i slično, ali ne identificiraju osobu.

Kolačići pohranjeni na vašem računalu koriste se u analitičke i statističke svrhe, kao i za poboljšanje vašeg iskustva na web stranicama. Ovi kolačići mogu biti ili trajni kolačići, koji ostaju na vašem računalu čak i nakon što napustite web stranicu, ili privremeni kolačići, koji se pohranjuju samo dok ste na web stranici.

Sit.ba koristi kolačiće trećih strana u svrhu prikupljanja statističkih podataka o posjećenosti i načinu korištenja naše web stranice. Ovi podaci uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i skupnom obliku.

Ako ne želite da se kolačići automatski prihvaćaju, možete promijeniti postavke u svom internet pregledniku. Također možete izbrisati i/ili trajno onemogućiti kolačiće u bilo kojem trenutku na svom računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika koji koristite.

Preglednik koji koristite ima informacije o tome kako upravljati kolačićima. Imajte na umu da su kolačići namijenjeni kako bi našu web stranicu učinili jednostavnijom za korištenje, a brisanjem ili snimanjem kolačića možete onemogućiti značajke web stranice ili uzrokovati drugačiji rad vašeg preglednika.

Vaša adresa e-pošte neće biti podijeljena ni s kim drugim.

Ako ste dali izričitu suglasnost za primanje newslettera od nas, možemo vam poslati elektronički newsletter komercijalnog sadržaja za oglašavanje. Podaci koje ste nam dostavili za pretplatu na newsletter koristit ćemo samo za slanje newslettera. Ukoliko se želite odjaviti s newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, prestat ćemo obrađivati ​​osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu.

Podatke koje ste nam dali čuvamo samo dok ste pretplaćeni na newsletter, a nakon što odjavite pretplatu ili otkažete privolu, brišemo ih.

Obrada vaših podataka u svrhu prijave na naš newsletter nužna je za legitimne interese naše tvrtke. Stoga niste obvezni dati ove podatke i/ili pristati na primanje biltena. Pravna osnova za primanje newslettera je Vaš pristanak (čl. 6. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). Ako povučete svoj pristanak, nećete biti pretplaćeni na naš newsletter.

Ako vam naš Newsletter dostavlja naš poslovni partner, on se u tom slučaju smatra izvršiteljem obrade te vas želimo obavijestiti da naš poslovni partner poduzima sigurnosne mjere za zaštitu vaših podataka. Naš poslovni partner smije koristiti osobne podatke samo u svrhe koje smo im dali.

Web shop

Kada izradite ili se registrirate za profil kupca na našoj web stranici ili naručite putem naše web trgovine, morat ćete unijeti osobne podatke. Podaci koje unesete i podaci koji proizlaze iz obrade Vaše narudžbe (kao što su broj i status narudžbe, podaci o vremenu i načinu dostave te adresa dostave, e-mail) nužni su za izvršenje ugovora. , odnosno pružanje usluge Web trgovine. Gore navedene podatke čuvat ćemo 3 godine, osim onih za koje važeći zakonski propisi (osobito iz računovodstva) ne propisuju dulji rok pohrane.

-Ukoliko se protiv vas vodi sudski postupak, vaši podaci bit će dostavljeni stranci koja vodi postupak, njezinom punomoćniku i svim drugim osobama koje imaju legitiman interes u postupku.

-Ako ste predmet regulatorne istrage, vaši će podaci biti otkriveni regulatoru koji provodi istragu, njegovom osoblju i svim drugim osobama koje imaju legitiman interes u istrazi.

-Ako date svoje podatke trećoj osobi

Otpremnicima će se dijeliti samo podaci potrebni za isporuku robe.

Ako odaberete izravnu dostavu, vaše ćemo podatke koristiti u svrhu u koju su prikupljeni. Naši poslovni partneri također imaju sigurnosne mjere za zaštitu vaših podataka. Podaci koje nam dostavite potrebni su nam za sklapanje ugovora ili obradu vaše narudžbe.

Sit.ba ozbiljno shvaća zaštitu podataka i implementirao je niz sigurnosnih mjera za zaštitu Vaših osobnih podataka. Zaposlenici sit.ba dužni su čuvati povjerljivost vaših podataka i pridržavati se pravila zaštite podataka organizacije. Osim toga, TNT grupacija koristi najsuvremenije sigurnosne tehnologije za zaštitu vaših podataka.

Skladištenje podataka

Vaše podatke čuvat ćemo 3 godine, računajući od isteka ugovornog odnosa. Ovo podliježe iznimkama za podatke koji podliježu važećim propisima koji određuju dulje razdoblje pohrane. Vaši podaci koristit će se u svrhe izravnog marketinga temeljem legitimnog interesa do isteka roka od 3 godine od prestanka ugovornog odnosa, a za korisničke podatke 3 godine nakon prikupljanja, osim onih podataka za koje je važećim propisima propisana duži period skladištenja. Ukoliko ste dali privolu da Vaše podatke koristimo u reklamne svrhe, to će trajati 3 godine nakon propisanog roka.

Korisnička prava

Ako želite zadržati privatnost svojih podataka, možete odabrati koje informacije o vama dijelimo. Ako se Vaši osobni podaci promijene, javite nam kako bismo ih ažurirali. Obavještavajući nas, slažete se da nam dopustite da podijelimo ove informacije s sit.ba. Ako ikada poželite povući svoj pristanak, to možete učiniti pisanim putem na dolje navedenu adresu: web@tnt.ba

Korisnici imaju pravo da povuku saglasnost, pristup i potvrdu sa sit.ba. u odnosu na osobne podatke, pravo na ispravak, pravo na brisanje (pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka i pravo na prigovor. Dodatno, korisnici imaju pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Ako ne želite dijeliti svoje podatke, možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima web stranice. Korisnici koji više ne žele da primaju naše usluge mogu se odjaviti od primanja obaveštenja odjavom na našem sajtu, ili slanjem e-mail obaveštenja na web@tnt.ba.

Automatsko prikupljanje podataka

Automatski prikupljamo neke podatke kada posjetite naše web stranice sit.ba, kao što su vrsta internet preglednika koji koristite, broj posjeta, prosječno vrijeme koje provodite na stranicama i sadržaj koji gledate.

Gore navedeni podaci koriste se za analizu atraktivnosti naše web stranice. Korisnik ima pravo da ne bude prosuđivan samo na temelju automatizirane obrade, osim ako je to potrebno za sklapanje ili provedbu ugovora između korisnika i sit.ba, što je dopušteno zakonom države BiH, ili sa eksplicitno dopuštenje korisnika.

Linkovi drugih stranica

Politika privatnosti na ovoj web stranici odnosi se samo na početnu stranicu hosta sit.ba. Ako kliknete bilo koju poveznicu do drugih pružatelja usluga s ove stranice, primjenjivat će se njihova vlastita pravila o privatnosti i pravila o privatnosti ove stranice više neće biti na snazi. Obavezno pročitajte pravila o privatnosti svake web stranice koju posjetite, a koja prikuplja osobne podatke prije nego što im pošaljete bilo kakve informacije.

Ako promijenite podatke o svom računu, obavijestit ćemo vas e-poštom, tekstualnom porukom ili oboje

Objavit ćemo sve promjene naših pravila o privatnosti i kolačića na našoj početnoj stranici i drugim mjestima koja smatramo prikladnima. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim promjenama, kontaktirajte nas.