back to top

Energizer radi na pametnom telefonu čija baterija može trajati do 7 dana!

Energizer i njegov saradnički partner Avenir Telecom iznenadili su mnoge na MWC 2024 kada su predstavili novi pametni telefon, koji ima ogroman kapacitet baterije od čak 28.000 mAh!

Ime pametnog telefona je Hard Case P28K a na prvi pogled može se reći da izgleda kao cigla. Ako uporedite fotografije novog pametnog telefona Hard Case sa, na primjer, iPhone-ima, vidjet ćete koliko su sićušni Apple pametni telefoni u usporedbi s ovom kockom, koja bi prije svega trebala da se ističe dugom trajanjem baterije.

hard case p28k

Iako je kompanija u početku bila prilično šutljiva o informacijama u vezi sa pametnim telefonom, to se malo promijenilo u posljednjih nekoliko dana. Prema Energizer-u, telefon će imati vrijeme razgovora od 122 sata (što je oko pet dana) i vrijeme pripravnosti od 2.253 sata, što je nešto više od tri mjeseca. TheVerge napominje u svojoj pokrivenosti da može “izdržati cijelu sedmicu” redovnog korištenja s jednim punjenjem.

Kako bi održao tako veliku bateriju, kreator Avenir Telecoma morao je uređaj napraviti tako da bude prilično glomazan, ali i masivan. Ono što se za sada zna je da će uređaj biti težak 570 grama, dok će biti debljine oko 28,8 mm. Kako TheVerge ističe, to je više od tri puta veće od prosječnog iPhonea 15. Možda mislite da bi ovako velikoj bateriji trebalo dugo da se napuni od 0 do 100%, ali to nije slučaj. Hard Case P28K podržava brzo punjenje od 33 W. Predstavnik kompanije nam je rekao da se telefon može u potpunosti napuniti za oko sat i po.

 

Više nego odlična baterija nije jedini plus novog Hard Case P28K

Naravno, više nego odlična baterija nije jedini plus ovog pametnog telefona. Ekran je LCD ekran dijagonale 6,78 inča koji može prikazati sliku u Full HD Plus rezoluciji (odnosno 2460 x 1080 piksela). Na poleđini se nalazi niz trostrukih kamera koji se sastoji od sočiva od 64, 20 i 2 MP. Nije poznato da li su posljednje dvije opcije ultraširoke i periskopa. Nadamo se da jeste, jer informacije koje smo dobili nisu sadržavale previše detalja.

Još jedan plus ovog pametnog telefona je njegova otpornost, koja nije IP68, već čak i IP69. To znači da je potpuno zaštićen od prašine i može preživjeti i duže pod vodom. No, prema curenjima, pod uvjetom da su curenja tačna, bit će neke stvari koje će razočarati neke korisnike.

Za početak, ne podržava 5G povezivanje, odnosno podržava samo 4G LTE. Ispod haube, P28K će imati MediaTek MT6789 čipset koji je generički naziv za Helio G99 SoC. Memorija i prostor za skladištenje dostižu 8 GB i 256 GB, respektivno. Iako imate opciju da povećate pohranu do punog terabajta preko utora za SD karticu. Energizerov pametni telefon dolazi sa prethodno instaliranim Androidom 14, tako da ćete barem imati dostupne najnovije funkcije OS-a.

Što se tiče vremena izlaska i cijene, Energizer kaže da bi se telefon mogao prodati za oko 300 dolara, dok će vrijeme izlaska biti oktobar, što znači da nas dijeli oko sedam mjeseci od upoznavanja sa ovim pametnim telefonom.

Piše: IH

Post Energizer radi na pametnom telefonu čija baterija može trajati do 7 dana! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU