Kako saznati ko vas je blokirao na Facebooku

Kako da znam ko me je blokirao na Facebooku?

To je pitanje koje će mnogi od nas postaviti. Srećom, postoji nekoliko načina na koje možete saznati da li vas je neko zaista blokirao na ovoj još uvijek široko korištenoj društvenoj mreži. Reći ćemo nešto više o tome u nastavku ovog članka.

 

Kako saznati da li vas je neko blokirao na Facebooku?

Ne možete direktno vidjeti ko vas je blokirao na Facebooku, ali postoji nekoliko pristojnih pokazatelja na koje možete obratiti pažnju koji mogu ukazivati ​​na to da vas je neko blokirao. Prvo što trebate učiniti je utvrditi da li ste blokirani ili vas je ova osoba uklonila sa svoje liste prijatelja.

facebook marketplace

Pokušajte označiti ili “označiti” nekoga za koga sumnjate da vas je blokirao

Recimo da ste pronašli smiješan GIF koji želite pokazati prijatelju. Obično biste ih označili tako da napišete njihovo ime, a zatim kliknete na odgovarajući link, koji vas vodi na njihov profil. Nakon što ih označite, vaš prijatelj ili bilo koji korisnik kojeg ste označili u oznaci će to vidjeti kada se sljedeći put prijave. ali ako vas je taj korisnik blokirao, nećete ga moći označiti ni u jednoj objavi, odnosno nećete moći “tagovati” tog korisnika na bilo koji multimedijalni sadržaj koji planirate objaviti na Facebooku.

 

Drugi način na koji možete provjeriti jeste li blokirani na Facebooku je putem Facebook tražilice

Potražite kontroverznog prijatelja na Facebooku koristeći pretraživač. Jednostavno se prijavite i vidjet ćete okvir za pretragu u gornjem lijevom kutu stranice. Slično tome, ako koristite Facebook aplikaciju i želite saznati da li vas je neko blokirao, funkcija pretraživanja nalazi se na vrhu obavijesti ili “Feed”.

Pojavit će se lista profila i stranica. Isključite rezultate klikom na “Ljudi”. Ako ste blokirani, njihov profil neće biti prikazan pod ovom postavkom. Međutim, ako ste odabrali “Sve” u okviru pretraživanja, postoji šansa da ćete ove osobe vidjeti u rezultatima pretraživanja, čak i ako su vas blokirali. Ako vidite prikazanu sliku osobe koju tražite, kliknite na nju. Moći ćete djelimično vidjeti profil, ovisno o njihovim postavkama privatnosti, ako su vas jednostavno oslobodili prijatelja. Ali ako ste blokirani, nećete moći ničemu pristupiti.

facebook

Drugi način na koji možete provjeriti da li vas je neko blokirao je preko zajedničkih ili zajedničkih prijatelja

Ako ste provjerili Facebook koristeći ove metode, a vaše sumnje nisu potvrđene ili raspršene, možete potražiti dodatne pokazatelje koji pokazuju da li vas je vaš prijatelj blokirao. Drugi način na koji to možete provjeriti je ako odete na profil nekoga koga poznajete i korisnika za kojeg sumnjate da vas je potencijalno blokirao. Moći ćete vidjeti kratku listu njihovih prijatelja; kliknite na Vidi sve. Nakon što kliknete na ovo, trebalo bi da vam pokaže koliko prijatelja imate zajedničkih.

Ovdje, osim ako su vaši prijatelji to onemogućili ili sakrili svoje kontakte, moći ćete vidjeti sve njihove kontakte, ili ako ne želite, možete upisati ime i prezime prijatelja za koji mislite da vas je blokirao u dijaloškom okviru koji kaže “Traži prijatelje” ili “Traži prijatelje”.

Ako vidite njegovo ime i profilnu sliku, to znači da vas nisu blokirali. Ako ih ne vidite, postoji još jedan mogući odgovor za njihovo odsustvo. Možda su deaktivirali cijeli račun, ali to možda nije slučaj.

 

Provjerite poruke koje ste vi i sporni korisnik razmijenili prije nego što su vas potencijalno blokirali

Evo još jednog trika koji možete isprobati, pod uvjetom da ste već stupili u interakciju s tim korisnikom. To ne pomaže kada su u pitanju bliski nepoznati ljudi, ali nije ni toliko važno, jer nas u ovom slučaju zanimaju samo oni korisnici koji su već bili na listi prijatelja ranije, a sada postoji sumnja da su blokirani ti.

Pokušajte zapamtiti sve što je ovaj kontakt napisao na vašem profilu ili ako ste spriječili da se objavi na vašoj Facebook vremenskoj liniji, na profilu zajedničkog prijatelja. To može biti rođendanska poruka, svečana čestitka ili bilo šta usputno.

I dalje će biti vidljivi bez obzira na vaš status prijateljstva. Međutim, ako ste blokirani, profilna slika druge osobe se neće pojaviti ili će biti zamijenjena upitnikom. Njihovo ime takođe može biti zatamnjeno.

facebook-messenger-trikovi

Potražite korisnika koji vas je možda blokirao na Messengeru

Ako ste već komunicirali s tim korisnikom koristeći Facebook Messenger, ovo je još jedna stvar koju možete provjeriti da biste bili sigurni da vas je taj korisnik blokirao ili ne.

Idite na odjeljak Messenger i kliknite na “Prikaži sve” u Messengeru sa padajućeg izbornika. Pristupite razgovoru koji ste vodili sa kontaktom. Ako ste blokirani, njihova profilna slika se neće učitati; bit će zamijenjen standardnim sivim obrisom. Nećete moći čak ni da kliknete na njihovo ime da vidite njihov profil. Možete pokušati i poslati im poruku. Ako ste bili blokirani, vaši pokušaji će biti neuspješni. Facebook će vam reći da je došlo do privremene greške. Kako znate da nisu samo deaktivirali svoj Facebook nalog? U većini slučajeva, njihovo ime se uopće neće pojaviti ako su izbrisali svoj račun, ali brisanje se razlikuje od deaktivacije. Brisanje je trajniji korak, dok deaktivacija samo znači da se Facebook neće koristiti u kratkom vremenskom periodu.

Korisnici mogu privremeno deaktivirati svoje Facebook korisničke naloge iz različitih razloga. Najčešći razlog za to je činjenica da Facebook može postati prevelika smetnja, kako u ličnom tako iu poslovnom segmentu života. Neki korisnici imaju naviku da se “udalje” od Facebooka, što ne znači da će ga trajno deaktivirati.

facebook tamni način rada

Pokušajte blokirati korisnika za kojeg sumnjate da vas je blokirao

Ne radi se o osveti. Provjeravanjem možete li nekoga blokirati, također provjeravate da li je ta osoba deaktivirala svoj Facebook. Zamislite ovo kao nešto slično označavanju: možete označiti samo one korisnike koji vam to dozvoljavaju. Također možete blokirati samo one koji vas nisu blokirali.

Prijavite se i kliknite na strelicu nadole u gornjem desnom uglu sekcije vesti. Idite na Postavke i privatnost > Postavke > Blokiranje i unesite ime pod Blokiraj korisnike. Nakon što kliknete na Blokiraj, pojavit će se lista profila koji vam daju opciju blokiranja

U slučaju da taj korisnik nije naveden, to može značiti sljedeće: ili je deaktivirao/izbrisao svoj račun ili vas je prvo blokirao.

Napisao: Ivan Hečimović

Post Kako možete znati ko vas je blokirao na Facebooku prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU