back to top

Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila

Donosimo Vam najbolje aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila.

Jedna od najgorih situacija koje možemo doživjeti je kada zaboravimo gdje smo parkirali vozilo. Nakon napornog dana ili nakon što smo obavili mnogo zadataka u kratkom vremenu, može se dogoditi da se jednostavno zapitamo gdje smo parkirali auto i ne možemo odrediti njegovu tačnu lokaciju. To se posebno odnosi na parkiranje u velikim garažama ili na velikim parkiralištima gdje je naše vozilo samo jedno u nizu.

Možemo sa sigurnošću reći da je danas vrijeme traženja vozila po parkiralištima, garažama ili gradskim ulicama prošlost, jer postoje odlične aplikacije koje mogu biti prijeko potrebna pomoć u određivanju njihove lokacije. U nastavku vam predstavljamo pet najboljih aplikacija za lociranje vašeg parkiranog vozila.

aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila

Lokator parkiranog automobila

Ako želite da koristite ozbiljnu aplikaciju koja ima zagarantovane rezultate, ne tražite dalje od Lokator parkiranog automobila. Ova aplikacija ima odlične kritike s razlogom Google Play prodavnica .

Parked Car Locator je vrlo jednostavna aplikacija za korištenje i možete sačuvati lokaciju vašeg vozila na izuzetno jednostavan način pomoću sučelja.

Nakon što sačuvate lokaciju vozila, aplikacija će vam dati upute kako doći do njega uz pomoć njegove integracije sa Google mapama, što je najpouzdanija opcija jer vjerojatno nema bolje alternative od ovog Google servisa.

parkify

Parkify

Parkify je vrlo praktična aplikacija za korištenje iako se razlikuje od Parked Car Locator. Parkify funkcionira na način da uopće ne morate ručno bilježiti lokaciju svog vozila, a aplikacija je povezana i sa Google mapama. Dodatni element koji čini razliku u odnosu na Parked Car Locator je mogućnost sinhronizacije aplikacije sa bluetooth uređaj vašeg vozila, pa ovo predstavlja metodu kod koje vaše intervencije na karti nisu potrebne za određivanje lokacije.

Drugi način za lociranje vozila je uobičajeni, a to je postavljanje njegove lokacije. U podešavanju imate čak i mogućnost odabira imena vozila ili označavanja bojom. Interfejs aplikacije je vrlo jednostavan, meniji su fluidni i jasni, a Parkify predstavlja još jednu odličnu opciju kada je u pitanju lociranje vozila.

google-maps-google maps

Google Mape

google mape aplikacija sigurno nije iznenađenje u ovoj kategoriji, ali vjerovatno mnogi korisnici ne znaju da ima neke skrivene karakteristike. Jedna od njih je mogućnost lociranja vašeg vozila na karti. Potrebno je samo da sačuvate lokaciju i na taj način ćete kada se vratite znati gde se nalazi vaše vozilo.

Ipak, treba uputiti malu kritiku aplikaciji Google Maps, odnosno da je opcija za čuvanje lokacije vozila nekako skrivena. Da biste sačuvali lokaciju vašeg vozila, morat ćete kliknuti na plavu tačku koja prikazuje vašu lokaciju na aplikaciji Google Maps. Kada to učinite, pojavit će se novi meni s opcijom da sačuvate lokaciju kao parkirno mjesto za vaše vozilo.

Stiče se utisak da je funkciju čuvanja lokacije vozila trebalo implementirati na praktičniji način, jer sama aplikacija nema neki oblik obavještenja da usmjeri korisnika na tu mogućnost.

Bez obzira na ovaj mali nedostatak, aplikacija Google Maps će vas odvesti tačno do lokacije vašeg vozila i potrebno je samo slijediti njene vrlo detaljne upute, na koje smo ionako navikli. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

pronađite svoj automobil uz ar

Pronađite svoj automobil uz AR

Pronađite svoj automobil uz AR to je zanimljiva iPhone aplikacija i vrlo jednostavna za korištenje. Poseban je jer uključuje neke AR elemente u procesu pretraživanja vozila koji cijeli proces mogu učiniti zabavnijim. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

Nakon preuzimanja aplikacije morate sačuvati lokaciju vašeg vozila i kasnije ćete je lako pronaći koristeći vrlo zgodno sučelje. Dodatna zanimljiva karakteristika ove aplikacije je da vas obavještava kada ste u blizini vozila. Ovo je mali detalj, ali izuzetno koristan jer vas ostale aplikacije koje smo naveli neće obavijestiti na ovaj način i uz njih morate slijediti direktne upute kako biste došli do vozila. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

Apple Maps

Apple Maps je odličan navigacijski alat pun vrlo korisnih funkcija, pa ne čudi što uključuje i mogućnost pohranjivanja lokacije vozila. Možemo uočiti sličnosti sa aplikacijom Google Maps jer funkcija lokacije vozila nije direktno dostupna iz start menija, pa je korisnik mora pronaći. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila
aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila
apple maps

Posebna pogodnost kada koristite Apple Maps za lociranje vozila je opcija da sačuvate njegovu fotografiju zajedno sa lokacijom. Ovo može biti posebno korisno kada se vaše vozilo nalazi na velikim parkiralištima ili u velikim garažama, pa ćete možda moći lakše da ga locirate pomoću sačuvane fotografije. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

apple maps

Pohranjivanje lokacije i uputa kada tražite vozilo zajedno su vrlo transparentni i precizni i nećete imati poteškoća pri korištenju Apple Maps. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

Sve aplikacije koje smo naveli su odlični alati u situaciji kada želite da sačuvate lokaciju svog vozila i da je kasnije pronađete koristeći uputstva. Odlučite se prema tome da li koristite Android ili iOS uređaj i na osnovu vaših preferencija kada su u pitanju jednostavne aplikacije koje direktno obavljaju svoju funkciju ili aplikacije koje osim osnovnih funkcija imaju i neke zanimljive dodatke. – (Aplikacije za pronalaženje parkiranog vozila)

DRUGI UPRAVO ČITAJU