back to top

Kako besplatno preuzeti bilo koji video sa interneta?

10 sjajnih alata za jednostavno i brzo preuzimanje video zapisa s interneta!

Preuzimanje video zapisa sa interneta nije teško. Štaviše, ovaj proces je vrlo jednostavan, ako imate prave alate! Ako želite znati kako jednostavno preuzeti bilo koji video s interneta, nastavite čitati, jer ćemo vam u nastavku reći više o najboljim i najpouzdanijim alatima za preuzimanje videa s interneta!

imate y2

Y2Mate

Prvi od alata je Y2Mate. Y2Mate je jedan od najboljih YouTube video downloadera. Vi samo trebate kopirati web adresu ili URL YouTube videa, zalijepiti ga u Y2Mate polje za URL i pritisnuti Enter. Na sljedećoj stranici kliknite zeleno dugme “Preuzmi video”, a zatim odaberite jednu od dostupnih rezolucija za preuzimanje, kao što je 480p, 720p ili 1080p, u MP4 ili WebM formatu.

imate y2

Sada samo treba da kliknete na dugme Preuzmi pored željene rezolucije da preuzmete video koji možete preuzeti sa YouTube-a ili drugih sličnih Internet servera. Y2Mate možete koristiti i za preuzimanje MP3 audio zapisa iz video zapisa.

 

SSSTik

SSSTik je još jedan popularan video downloader, ali ćete ovaj alat više koristiti za preuzimanje videozapisa s TikTok-a. Ovaj alat se ističe jer omogućava korisniku da preuzme TikTok video zapise bez vodenog žiga. Kao i Y2Mate, koraci preuzimanja su u suštini isti.

ssstik

Samo kopirajte URL TikTok videa, zalijepite ga u URL polje SSSTika i kliknite na Preuzmi. Nakon toga kliknite na opciju Bez vodenog žiga i preuzimanje će početi. Također možete koristiti SSSTik za preuzimanje MP3 zvuka koji se koristi u TikTok video zapisima, što je još jedan plus.

 

kako besplatno preuzeti bilo koji video sa interneta?

Preuzmite Twitter video zapise

X, ranije poznat kao Twitter, nije toliko poznat po objavljivanju videa kao TikTok ili Facebook. Ali ako tamo pronađete video koji želite da preuzmete, Download Twitter Videos će vam dobro doći.

Potrebno je samo da kopirate adresu ili URL “tvita” koji sadrži željeni video, a zatim ga trebate zalijepiti u Download Twitter Videos. Možete odabrati da ga sačuvate kao MP4 ili MP4 HD.

snapinsta

Snapinsta

U početku, Instagram je stekao reputaciju kao servis koji se prvenstveno koristio za dijeljenje fotografija, da bi se kasnije pozicionirao prilično visoko kao video platforma. Snapinsta je alat koji vam omogućava preuzimanje kratkih video zapisa sa Instagrama ili “Reels” kao MP4 fajlove. Osim video zapisa, Snapinsta možete koristiti i za preuzimanje fotografija sa Instagrama. Format preuzete datoteke je JPEG.

 

fdown

FDown

FDown je alat koji je odličan za preuzimanje javnih videa ili “Reels” sa Facebooka. Vi samo trebate kopirati video adresu sa Facebooka i zalijepiti je u FDown nakon čega će preuzimanje početi. Možete odabrati preuzimanje Facebook video zapisa u normalnom ili HD kvalitetu. Ako primijetite da FDown daje pogrešnu procjenu trajanja videozapisa, na primjer, web lokacija može otkriti da je vaš trominutni video dugačak 180 sati, zanemarite to. Ponekad se ovakve greške mogu desiti, ali ih jednostavno treba zanemariti.

FDown također ima Chrome ekstenziju pod nazivom Video Downloader Plus. Uz proširenje, ne morate napuštati početnu stranicu društvene mreže ako pronađete nešto što želite da sačuvate. Također treba reći da će vam ova ekstenzija omogućiti samo preuzimanje videa u HD kvaliteti, tako da će veličina datoteke biti veća. Iako FDown sada može preuzimati samo javne, a ne privatne Facebook video zapise, još uvijek postoje alternativne metode za preuzimanje privatnih Facebook videa, kao što su alati trećih strana poput FBDownloader ili PasteDownload.

 

pinterestdownloader

PinterestDownloader

Ako pretražujete temu koja vas zanima i naiđete na dobar video na Pinterestu, ne morate pronaći originalni YouTube ili TikTok video izvor da biste ga preuzeli. Uz Pinterest Downloader, možete preuzimati video zapise direktno sa Pinterest-a. Evo kako:

U Pinterestu dodirnite pin za video da ga otvorite na novootvorenoj web stranici. Nakon toga, kopirajte web adresu ili URL tog videa i zalijepite ga u URL polje PinterestDownloader-a. Kliknite na bijelo dugme pod nazivom Preuzmi i PinterestDownloader će generirati vezu za preuzimanje Pinterest videa u MP4 formatu.

 

freemake downloader

Freemake Video Downloader

Freemake Video Downloader je aplikacija za Windows i Mac računare, koja vam omogućava preuzimanje video zapisa sa više od 10.000 stranica, uključujući YouTube, Facebook, Vimeo, Dailymotion i druge. Možete koristiti Freemake za spremanje video zapisa, plejlista i kanala u formatima kao što su MP4, MP3, AVI, WMV, MPEG, 3GP i FLV.

Da biste to učinili, pokrenite Freemake, kopirajte URL ili Internet adresu videozapisa iz internet pretraživača koji koristite, zalijepite ga u aplikaciju i odaberite željeni format. Sve u svemu, kada se pogleda šta nudi i koje karakteristike sadrži, može se reći da je Freemake ultimativna sve-u-jednom aplikacija za preuzimanje videa sa interneta. Međutim, treba reći da alat ne podržava preuzimanje video zapisa sa YouTube Musica ili bilo kojih drugih video zapisa zaštićenih autorskim pravima.

uhvatite video

Uhvatite video

Ako ne želite da instalirate aplikaciju za preuzimanje video zapisa na svoj računar, možete isprobati Catchvideo, aplikaciju koja se koristi preko web pretraživača. Zajedno sa uobičajenim platformama kao što su YouTube, Vimeo, Facebook i Instagram, Catchvideo vam omogućava preuzimanje video zapisa sa sajtova kao što su 9GAG i Veojam.

Nakon što zalijepite URL videozapisa, kliknite narandžasto dugme “Uhvati”, pričekajte da se generira link za preuzimanje, a zatim odaberite željeni kvalitet videa i format datoteke. Catchvideo vam omogućava preuzimanje MP4, WebM i M4A video zapisa.

 

anydownloader

AnyDownloader

AnyDownloader je još jedan vrlo dobar video downloader koji biste trebali pogledati. Uz AnyDownloader, možete lako preuzeti bilo koji video u MP4 formatu sa popularnih stranica kao što su Dailymotion i Vimeo, iako YouTube trenutno nije podržan. Ostale podržane platforme uključuju Reddit, Tumblr, Snapchat i Twitch.

 

vlc media player

VLC Media Player

VLC Media Player je jedan od najboljih besplatnih medijskih plejera za video i audio datoteke. Ako već imate instaliranu ovu aplikaciju na svom računaru, možete je koristiti za besplatno preuzimanje video zapisa sa sajtova kao što su Vimeo i Dailymotion. Nažalost, preuzimanje YouTube video zapisa nije podržano. Ali evo kako možete preuzeti video zapise pomoću VLC Media Playera:

Nakon pokretanja VLC-a, idite na Media -> Open Network Stream u VLC. Zalijepite web adresu u prazno polje ispod “Unesite web URL” i kliknite na “Reproduciraj”. Vaš video bi trebao početi da se reprodukuje u VLC-u. Zatim idite na Alati -> Informacije o medijima. Kopirajte sve u polju Lokacija, zalijepite na novu web stranicu i videćete video u svom pretraživaču. Pritisnite ikonu sa tri tačke i odaberite Preuzmi da preuzmete video u MP4 formatu.

 

Napisao: Alan Milić

 

Post Kako besplatno skinuti bilo koji video sa interneta? prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU