Home Tech Kako koristiti TikTok bez aplikacije ili računa

Kako koristiti TikTok bez aplikacije ili računa

0
Kako koristiti TikTok bez aplikacije ili računa

Za gledanje TikTok videozapisa nije potreban račun ili aplikacija.

On TikTok ima toliko sadržaja da ćete naći gomilu videa koji su vam zanimljivi i koji spadaju u vašu sferu interesovanja. Ali ako ne želite da kreirate još jedan korisnički nalog na drugoj društvenoj mreži, evo kako možete koristiti TikTok bez aplikacije ili računa.

1) Koristite TikTok web stranicu na svom računaru

Možeš koristiti web preglednik on desktop računar (ili laptop) da otvorite TikTok web stranica i gledao video zapise bez prijavljivanja na dotičnu mrežu. TikTok nema ograničenja o broju videa koje možete pogledati bez prijave.

Povremeno će se pojaviti upit za prijavu na TikTok, ali možete ga jednostavno zatvoriti i nastaviti gledati.

kako koristiti tiktok bez aplikacije ili računa

2) Koristite mobilni web pretraživač

Alternativno, možete gledati TikTok videozapise na mobilni web pretraživač (na vašem pametnom telefonu ili tabletu) ako ne želite koristiti izvorni TikTok aplikacija.

Otvaranje TikTok-a na mobilnom web pretraživaču vodi vas na stranicu “Za tebe”. Trebalo bi da se pojavi upit sa zahtjevom za preuzimanje TikTok Lite ili “glavni” TikTok aplikacija. Odaberite opciju “Ne sada” i nastavite da gledate video zapise. Povremeno će se ovaj prozor i dalje pojaviti, ali ga možete zanemariti.

Postoji granica koliko daleko u historiju objava određenog kreatora možete otići prije nego što vas TikTok “otključa” i zatraži da preuzmete TikTok aplikaciju. Za razliku od desktop web stranice, koja nema to ograničenje.

3) Koristite TikTok Viewer treće strane

Ako ne želite da TikTok prati vašu aktivnost pregledavanja, možete koristiti “web stranica treće strane” za istraživanje sadržaja na TikToku. Urlbird popularan je “TikTok preglednik” koji prikazuje trendovske videozapise i omogućava pretraživanje korisnika i hashtagova.

kako koristiti tiktok bez aplikacije ili računa

Card “muzika” pomaže vam da pratite popularne pjesme na platformi, i “Prekidač” omogućava vam preuzimanje TikTok video zapisa. Međutim, postoje neki nedostaci. Na primjer, sadržaj u trendu obično nije ono što želite vidjeti i malo je vjerovatno da ćete pronaći korisne preporuke.

Nadalje, web stranica uključuje puno oglasa lošeg kvaliteta, a performanse takođe nisu uvek najbolje.

Možete li koristiti TikTok aplikaciju bez naloga?

TikTok aplikacija ne zahtijeva korisnika to kreira korisnički nalog. Ovo se odnosi na obje aplikacije – TikTok Lite i „glavnu“ TikTok aplikaciju. Sve što trebate učiniti je instalirati aplikaciju i početi gledati. Čak i ne-Lite verzija aplikacije TikTok vam omogućava da odaberete svoje želje.

Ograničenja korištenja TikToka bez aplikacije ili računa

Postoji određene prednosti korištenja TikTok-a bez prijave. Ovo vam omogućava da pretražujete platformu bez dijeljenja previše ličnih podatakapomaže vam da izbjegnete obavijesti i poruke i olakšava otkrivanje novog, svježeg sadržaja.

Postoje načini da pregledate TikTok profil osobe anonimno bez odjavljivanja sa vašeg naloga, tako da ne biste trebali izbjegavati korištenje aplikacije s računom ako ne želite da ljudi vide da ste pregledali njihov profil. Međutim, korištenje TikTok-a bez prijave nije za svakoga jer ima nekoliko ključnih ograničenja:

kako koristiti tiktok bez aplikacije ili računa

  • Nećete moći “lajkovati” i komentarisati video zapise, niti pratiti tuđe naloge.
  • Nećete imati “historiju gledanja” bez korisničkog naloga, što otežava ponovno gledanje videa koje ste već vidjeli i koje želite ponovo gledati.
  • Nećete moći gledati TikTok UŽIVO bez kreiranja naloga ili prijave. Video snimci uživo će se reproducirati samo dvadeset sekundi prije nego što TikTok zatraži prijavu.
  • Ne možete prilagoditi svoju stranicu “Za vas” prema vašim željama. Međutim, kada se koristi platforma, pokušava personalizirati neke preporuke.

Napomena: Također je važno znati da korištenje TikTok stranice ili aplikacije bez naloga nije potpuno anonimno. TikTok vas prati čak i kada niste prijavljeni. Međutim, možete izbrisati kolačiće ili izbrisati predmemoriju aplikacije nakon svake sesije pretraživanja. Takođe možete pokušati da gledate preko svog pretraživača u “inkognito” modu.

 

Napisao: Boris Plavljanić

Objava Kako koristiti TikTok bez aplikacije ili korisničkog naloga prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr