back to top

Kako promijeniti format dokumenta

Bez obzira pretvarate li PDF u Word, JPG, BMP ili bilo šta između, svi vaši dokumenti mogu se prebaciti u drugi format na vrlo jednostavan način. Svima se ponekad zadesi format dokumenta koji na računaru ne mogu otvoriti. Na brojnim stranicama možete pretvarati formate datoteka iz PDF-a u DOC, JPG u BMP, slike i zvuk – i sve između.

Ove tri online usluge idealne su za pretvaranje formata datoteka zato jer sve rade na licu mjesta – ne trebate ih ni koristiti sve, samo je bitno da izaberete onu koja vam se najviše sviđa i nastaviti do tamo.

Kako promijeniti format dokumenta

Online-Convert.com

Prije nego što isprobate prvu konverziju na Online-Convert.com, vrlo lako možete provjeriti podržava li stranica format koji tražite. Samo kliknite na Go i vidjet ćete možete li nastaviti s konverzijom. Nakon toga birajte format – zvuk, video, sliku, dokument, e-knjigu ili arhivu na desnom dijelu stranice.

ConvertFiles

kako promijeniti format dokumenta

ConvertFiles je još jedna vrlo jednostavna opcija koja pokriva velik broj formata. Pronađite vašu datoteku na disku ili na web stranici. Dostupni formati su dokumenti, slike, prezentacije, e-knjige, videi, slike, arhive ili audio datoteke. Ako pošaljete svoju datoteku, ulaznu će metodu automatski birati sama stranica, a vi ćete nakon toga moći birati želite li da konvertirana datoteka stigne direktno na vaš mail ili ju samo želite pretvoriti u drugi format i preuzeti na stranici. Nakon što odradite konverziju, kliknite na poveznicu i dobit ćete novu datoteku.

Convertio

Za prebacivanje formata na vašem računaru, onima s Dropboxa, Google Drivea ili adrese, apsolutno isprobajte Convertio. Birajte vrstu datoteka – sve od slika, dokumenata i e-knjiga do prezentacija i vektorskih formata.

Convertio može konvertovati velik broj datoteka odjednom biranjem tipke ‘Add More Files’. Promijenjene formate možete pohraniti u Dropbox i Google.

Kliknite na tipku Convert kad ste spremni i vidjet ćete postotak procesa. Nakon toga pritisnite tipku Download (preuzmi) za preuzimanje svake datoteke. Convertio također preuzeti sve konvertirane datoteke unutar ZIP arhive, objašnjava Makeuseof.

Izvor: tportal.hr

Kako pretvoriti PDF u Word dokument

DRUGI UPRAVO ČITAJU