back to top

Najbolji Android emulatori za igranje video igrica sa starih konzola

Ovo su najbolji Android emulatori za igranje video igrica sa starih konzola.

Nostalgija nas ponekad uhvati, pa se rado prisjetimo kako je bilo igrati neki od starih naslova na konzolama kao npr. PlayStation 1 ili GameCube. Emulatori su upravo tip softvera koji nam može pomoći u tome. Ako ste igrač i volite da igrate retro igrice ili se samo prisjećate kako su stvari nekada bile, postoji niz kvalitetnih emulatora za Android uređaje koje možete koristiti za igranje nekada popularnih naslova. Ispod je lista najboljih.

Najbolji PlayStation 2 emulator za Android – AetherSX2

Ako ste odrasli početkom 2000-ih sa PlayStation 2 igrice, hvala AetherSX 2 emulator možete oživjeti ove uspomene na gotovo svakom modernom vodećem Android pametnom telefonu. Preuzmite ga unutar Google Play Store ili direktno od programera. Najbolje od svega, podržava kontrole na dodirnom ekranu, tako da nisu potrebna dodatna ulaganja za kupovinu zasebnog kontrolera.

U sljedećem videu pogledajte igru”Ratchet & Clank” pokrenut pomoću ovog emulatora.

najbolji android emulatori
Najbolji Android emulatori za igranje video igrica sa starih konzola

Najbolji Nintendo Switch emulator za Android – Skyline

Nintendo Switch je bila izuzetno uspješna konzola i svi se rado sjećamo naslova kao što su “Mario Kart” ili “Animal Crossing”. Ova konzola ima prilično veliku listu odličnih igara i ona će vam odgovarati Skyline služe da ih možete igrati u bilo koje vrijeme.

Riječ je o emulatoru koji se razvija dvije godine i dizajniran je isključivo za Android pametne telefone. Ovaj projekat se dosta uspješno razvio tako da je moguće igrati neke od zahtjevnijih naslova kao što su “Super Mario Odyssey”.

Skyline je dostupan na adresi službena stranica programeri.

Provjerite rad Skyline-a u sljedećem videu.

Najbolji Nintendo DS emulator za Android – melonDS

Nintendo DS je bila popularna ručna konzola koja ima širok katalog igara. Za ljubitelje ove konzole melonDS je daleko najbolji emulator s kojim ponovo možete uživati ​​u odličnim igrama. Emulator se može preuzeti sa Google Play prodavnice, ali se tamo retko ažuriraju, pa je preuzimanje sa sledećeg mnogo bolja opcija linkovi.

Još jedan Nintendo DS emulator koji se može spomenuti je DraStic, ali više ne podržava ažuriranja i plaća se. Njegova jedina prednost je što će, za razliku od melonDS-a, raditi i na slabijim Android uređajima.

Najbolji Nintendo 3DS emulator za Android – Citra

Nintendo 3DS bila je jedinstvena ručna konzola čiji je 3D ekran bio glavni mamac na tržištu u to vrijeme. Na njemu bi se mogle igrati mnoge sjajne igre, a danas ih možete probati ponovo Citra emulator.

Citra je dostupna unutar Google Play trgovine, ali korisnici navode da ova verzija nije ažurirana već duže vrijeme. Ažuriranu verziju emulatora možete pronaći u nastavku linkovi.

Najbolji GameCube emulator za Android – Dolphin Emulator

Dolphin Emulator definitivno je jedan od najpoznatijih emulatora zbog svoje velike kompatibilnosti sa GameCube i Wii igrice. Podržava različite uređaje tako da je vrlo svestran softver koji će bez problema raditi na Android uređajima.

Možete ga preuzeti unutra Google Play prodavnica ili na službena web stranica.

Pogledajte kako sjajno izgleda”Mario Kart“ na Dolphin Emulatoru.

Najbolji PlayStation 1 emulator za Android – DuckStation

PlayStation 1 uopšte nije potrebno predstavljanje. Riječ je o kultnoj konzoli s kojom je, možemo slobodno reći, započela nova era video igrica. Svi se sjećamo naslova poput “Tekken”, “Gran Turismo” ili “Crash Bandicoot“ i vjerovatno ne postoji konzola koja izaziva toliko emocija kada se spomene.

PlayStation 1 ima zaista veliki broj naslova i svi se mogu igrati na Android uređajima DuckStation emulator. On podržava “Vulkan grafika“ sučelje za programiranje aplikacije, tako da omogućava rezoluciju od 4K, au nekim slučajevima i do 8K.

DuckStation preuzmite unutra Google Play prodavnica.

U sljedećem videu pogledajte kako to izgleda”Tiho brdo” unutar DuckStationa i obratite pažnju na postavke koje će vam pomoći da bolje optimizirate same igre. – (Najbolji Android emulatori)

najbolji android emulatori
Najbolji Android emulatori za igranje video igrica sa starih konzola

Najbolji emulator za retro igre na Androidu – RetroArch

RetroArch je popularan frontend otvorenog koda za emulatore. Ako ste veliki ljubitelj retro igara, on će vam pružiti sve što vam je potrebno da ih pokrenete. – (Najbolji Android emulatori)

RetroArch sam po sebi nije emulator, ali omogućava dodavanje različitih softverskih paketa koji djeluju kao backend i oponašaju igre nekoliko starijih konzola. – (Najbolji Android emulatori)

Neke od ovih konzola su: NES, SNES, Nintendo 64, Sega Megadrive, Game Boy, Game Boy Advance. – (Najbolji Android emulatori)

Praktično možete igrati igre bilo koje konzole na Android pametnim telefonima

Danas postoji toliko sjajnih Android emulatora da je lako reći da talentirani programeri rade odličan posao. Uostalom, njihov rad će vam omogućiti da sve retro igrice koje igrate nosite sa sobom na svom pametnom telefonu. – (Najbolji Android emulatori)

Također treba reći da je bilo mnogo poboljšanja i nadogradnji emulatora. Prije dvije-tri godine o Nintendo Switch emulatoru se moglo samo sanjati, a sada se koristi bez problema. – (Najbolji Android emulatori)

Android telefoni danas su moćni uređaji i ostaje samo da ih uzmete u ruke i preuzmete jedan od gore navedenih emulatora. – (Najbolji Android emulatori)

Podijelite u komentarima koje su neke od starijih igara koje biste voljeli ponovo igrati. – (Najbolji Android emulatori)

PREPORUKA

DRUGI UPRAVO ČITAJU