back to top

Novi renderi uređaja Samsung Galaxy Z Fold 6 i Flip 6 su procureli, kako se navodno tvrdi!

Ukratko…

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 nedavno su viđeni na internetu kao dio zvaničnog saopštenja.
  • Oba telefona imaju pravougaoni i kutijast dizajn, ali izgleda da su većinu estetike Samsungove sklopive linije zadržali kroz godine.
  • Očekuje se da će Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 biti predstavljeni na navodnom Samsung Unpacked događaju zakazanom za 10. jula.

Kako stvari stoje, najnoviji render prikazuje dva nadolazeća Samsung pametna telefona koji su se nedavno pojavili na internetu. Radi se o uređajima Samsung Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6.

galaxy z fold6 sa flip6

Naravno, mnogi su već dugo čekali izlazak Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 sklopivih pametnih telefona. U proteklim mjesecima vidjeli smo mnogo rendera i procurelih specifikacija koje pokazuju šta možemo očekivati od novih uređaja. Nedavno smo čak vidjeli i prvu navodno zvaničnu marketinšku sliku Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6, koja daje dodatan uvid u to kako bi konačni proizvod mogao izgledati.

Reddit korisnik pod nadimkom UnironicallyMe37 otkrio je ovo curenje, tvrdeći da je slika procurila iz Samsung Kazahstana. Fotografija prikazuje Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6. Što se tiče Galaxy Z Fold 6, vidimo više kvadratnih ivica na uređaju, vrlo ravne ivice bez mnogo zakrivljenja. Također vidimo novu deko kameru sa koncentričnim prstenastim uzorkom, ali i poznatu trostruku postavku kamere.

Galaxy Z Flip 6 izgleda vrlo slično prethodniku, iako je malo više kockast. Tasteri za jačinu zvuka su istaknutiji, dok je bočni taster sa navodnim skenerom otiska prsta usidren. Najuočljivija vizuelna promjena je u dekoraciji kamere, gdje kamere imaju metalni prsten za kontrastni izgled.

Osim manjih dizajnerskih promjena, uređaji su vizuelno prepoznatljivi kao sklopiva Galaxy Z serija, jer je Samsung zadržao ukupnu estetiku kroz godine. Ako ste se nadali osvježenju dizajna u posljednjoj minuti, tanjim uređajima, više kamera ili drugim konkurentskim nadogradnjama, ovaj nedavno procureli render pokazuje suprotno.

Ali koliko je ovaj novi prikaz vjerodostojan? Da li je Samsung zaista odlučio da ovako izgledaju njihovi novi, sklopivi pametni telefoni ili ima još nešto? Na ovo pitanje trenutno nema odgovora.

Očekuje se da će Samsung zvanično predstaviti svoje nove uređaje, Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6, tokom svog službenog događaja Samsung Unpacked, zakazanog za 10. jula. Samsung tek treba potvrditi bilo kakve detalje o događaju ili uređajima. Da li je ovaj prikaz autentičan i što je još važnije, da li stvarno predstavlja izgled najnovijih Samsungovih sklopivih pametnih telefona? Odgovore na ova pitanja ćemo dobiti za nešto više od mjesec dana.

Napisao: Alan Milić

Članak Procurio je novi, navodno zvanični render uređaja Samsung Galaxy Z Fold 6 i Flip 6! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
Izvor: ( pcchip.hr / Sit.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU