Techno mitovi u koje ne treba vjerovati

Ovo su techno mitovi u koje ne treba vjerovati.

Internetom i dalje kruže razne tvrdnje i tehno mitovi o tome kako uređaji rade, što im može štetiti i slično, koji nemaju puno veze sa stvarnim stanjem stvari. Donosimo vam pregled mitova vezanih uz računala i mobitele u koje svakako trebate prestati vjerovati jer u pravilu nisu istiniti, niti imaju veze s istinom.

Techno mitovi u koje ne treba vjerovati

Apple računala ne mogu se zaraziti virusom

Naravno da mogu. Manje ih je od računala sa sustavom Windows, što ih čini manje zanimljivom metom. Ali to ne znači da ne mogu pokupiti trojanski ili neki drugi zlonamjerni softver.

techno mitovi u koje ne treba vjerovati
Techno mitovi u koje ne treba vjerovati

Anonimno surfanje štiti vašu privatnost

Anonimni način rada (Inkognito za Chrome, Privatno pretraživanje za Safari) znači da vaš web preglednik neće bilježiti vašu povijest pregledavanja, preuzimati vaše oznake i automatski se prijaviti na usluge koje redovito koristite. Ali neće sakriti vaš identitet od web stranice koju posjećujete ili vašeg davatelja internetskih usluga.

Ostavljanje telefona napunjenog preko noći uništit će bateriju

Zapravo, nema dokaza da nastavak punjenja nakon dostizanja punog kapaciteta baterije na bilo koji način šteti bateriji. Većina novijih pametnih telefona može se prestati puniti sami kada se to dogodi.

Prije punjenja uvijek do kraja ispraznite bateriju iPhonea

To nema nikakve veze s istinom, stoga slobodno nastavite puniti svoj iPhone. Sve što ćete postići upornim pražnjenjem do kraja, a zatim punjenjem je skraćivanje trajanja baterije.

Više megapiksela = bolja kamera

Kvaliteta fotografije uvelike ovisi o količini svjetlosti koju senzor može prenijeti. Veći senzori mogu imati veće piksele. Što je piksel veći, to više svjetla može apsorbirati. Stoga je veličina piksela važnija od samog broja. I nije neuobičajeno naučiti nešto o tome kako fotografija funkcionira općenito…

Veća razlučivost zaslona = bolji zaslon

Postoji ograničenje koliko daleko ljudsko oko može razlikovati nijanse kada je u pitanju razlučivost – otprilike 300 piksela po inču. Dakle, pitanje je koliko je, recimo, stvarno važna (čak i vidljiva) razlika između ekrana pune GD rezolucije (1920 puta 1080 piksela) i QHD rezolucije (2560 puta 1440 piksela).

techno mitovi u koje ne treba vjerovati
Techno mitovi u koje ne treba vjerovati

Ne smijete koristiti iPad punjač za punjenje iPhonea

U ovom slučaju nije lako dati određen jednoznačan odgovor. Službeno, Apple kaže da njihov adapter od 12 W može puniti i iPhone i iPad.

Ali prema Steve Sandler od AEi Systems, možete s vremenom prepuniti bateriju vašeg iPhonea ako redovito koristite punjač za iPad. To biste trebali činiti otprilike godinu dana prije nego što se počnu osjećati posljedice. – (Techno mitovi u koje ne treba vjerovati)

Ne biste trebali isključiti računalo svake večeri

Dobro je povremeno isključiti računalo. To će uštedjeti energiju i manje opterećivati ​​osjetljive električne komponente u njemu, čime se produljuje njihov vijek trajanja. – (Techno mitovi u koje ne treba vjerovati)

Pridržite li magnet uz računalo, izbrisat ćete sve podatke na njemu

Tehnički, ovo nije netočno. Ali to bi morao biti prilično velik i jak magnet, s vrlo fokusiranim magnetskim poljem, da stvarno izbrišete sadržaj vašeg tvrdog diska. – (Techno mitovi u koje ne treba vjerovati)

Većina magneta s kojima dolazite u kontakt neće biti takvi. Što ne znači da ne morate biti oprezni. – (Techno mitovi u koje ne treba vjerovati)

Više crtica signala znači bolju kvalitetu veze

Jači signal je svakako bolji, ali ne jamči nužno izvrstan prijem. Broj crtica pokazuje koliko ste blizu ili daleko najbližoj baznoj stanici. Na kvalitetu će utjecati i drugi čimbenici, poput razine opterećenja mreže, piše Business Insider. – (Techno mitovi u koje ne treba vjerovati)

DRUGI UPRAVO ČITAJU