back to top

Šta je Google One? I četiri razloga zašto biste ga trebali koristiti

Još jedna Google usluga koju bi trebali platiti? Hajde da vidimo da li je Google One vrijedan novca.

Googleova usluga pretplate Oni puna je korisnih funkcija i nudi dodatno mjesto za pohranjivanje podataka, alati za umjetnu inteligenciju i integraciju sa drugima Google aplikacije. Postoji nekoliko različitih planova pretplate koje možete birati, dajući vam mnoštvo opcija i sigurni smo da ćete pronaći onaj koji vam odgovara. Naravno, uz uslov da želite koristiti usluge koje Google nudi sa svojim One proizvodom.

Šta je Google One?

Google One je usluga pretplate koja je pokrenuta u maju 2018. Usluga je gotova 100 miliona pretplatnika (op. a. gledano do marta 2024) i značajno povećava količinu Google Cloud gigabajta za pohranjivanje vaših podataka. Osim toga, nadogradnja na Google One daje vam pristup sljedećim alatima:

  • Gemini AI
  • Dodatne mogućnosti video pozive u Google Meetu
  • Alati za uređivanje u Google fotografijama
  • Google VPN

Pretplata na Google One vam također daje nekoliko drugih pogodnosti, kao što su ekskluzivne ponude o čemu ćemo kasnije u tekstu.

Koliko košta Google One?

Ako želite nadograditi na Google One, možete Basic, Premium ili AI Premium pretplata. Cijene za njih su u nastavku:

Google One Basic (100 GB) Google One Premium (2 TB) Google One AI Premium (2 TB)
2,12 € / mjesec 10,49 € / mjesec 22,99 € / mjesec
18,45 € / god 115,34 € / god (bez godišnje pretplate)

Pored dodatnog prostora u oblaku, Google One Premium nudi pristup alatima Google Workspace Premium i 10% povrata novca u Google Store-u. S druge strane, AI Premium vam omogućava korištenje Blizanci in Gmail, Google dokumenti, Meet i Slajdovi.

Zašto biste trebali koristiti Google One?

Google One ima nekoliko prednosti, kao što je povećan prostor za pohranu i bolja sigurnost na mreži. Međutim, postoje i prednosti o kojima možda niste razmišljali.

1) Koristite AI uz pretplatu na Google One

Možeš koristiti Blizanci (ranije poznat kao bard) na nekoliko načina, a Google One vam omogućava da testirate njegov najbolje karakteristike. Nakon nadogradnje na “AI Premium” pretplatnički plan, možete koristiti Blizanci za pisanje novih članaka i sumiranje postojećeg teksta u vašim dokumentima. Nadalje, možete poboljšati i pisati mejlove in Gmail bez ikakvih dodataka/dodataka.

2) Podijelite prostor s drugima zahvaljujući Google One

Korisnici Google One mogu podijelite svoj plan pohrane podatakaka sa do pet dodatnih članovi porodice kreiranjem porodične grupe ili dijeljenjem plana sa postojećom grupom.

Još jedna prednost porodične pohrane je ta što se prostor za pohranu dijeli između više korisnika, a drugi korisnici Ne mogu pristupiti vašim fajlovima pohranjeni u oblaku osim ako ih sami ne dijelite.

3) Poboljšajte privatnost na internetu

Korisnici Google One dobijaju pristup ekskluzivi Google One VPN na desktop računarima i mobilnim uređajima. Ako redovno koristiti javne Wi-Fi mreže a također vam je potrebno puno prostora za pohranu, pretplata na Google One može biti bolja vrijednost od standardnog VPN-a.

Čak i ako ne koristite javne Wi-Fi mreže, trebali biste razmislite o korištenju VPN-a. Prednosti uključuju uštedu novca na odmorima, poboljšanje brzine interneta i sigurno korištenje mreža.

Osim Google One VPN-a, Google One također ima “dark web monitor“. Tako možete zaštititi svoje podatke i pratiti ih ako bilo koji od vaših podataka završi tamo.

šta je google one? i četiri razloga zašto biste ga trebali koristiti

4) Pristupite ekskluzivnim ponudama i funkcijama uz Google One

Google One također nudi pristup nekoliko ekskluzivnih karakteristika i ponuda koju obični Google Cloud pretplatnici nemaju. Na primjer, ako ste zainteresirani fitnes, možete se pretplatiti na Fitbit Premium uz Google One (bez dodatne naknade).

Kada nadogradite svoj račun na Google One, možete se pretplatiti i na Nest Aware ako koristite Google Nest.

Kako se prijaviti za Google One

Prijava za Google One vrlo je jednostavno. Slijedite ove upute da to učinite:

šta je google one? i četiri razloga zašto biste ga trebali koristiti
Screenshot
  • Idi Google Oneodaberite najbolji plan za vas i odaberite “Početak”.
  • Prijavite se na svoj Google račun ako to već niste učinili.
  • Molimo unesite Detalji plaćanja. Dobićete trenutni pristup nakon što potvrdite uplatu, odnosno platite uslugu.

Skinuti: Google One za Android | iOS

 

Napisao: Boris Plavljanić

Objava Šta je Google One? A četiri razloga zašto biste ga trebali koristiti prvi put su se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU