Web stranice za besplatno učenje analize podataka

Analiza podataka postala je ključna vještina u današnjem digitalnom dobu. Uz ogromne količine dostupnih podataka, potražnja za stručnjacima za analitiku podataka neprestano raste.

Srećom, postoje brojne web stranice za besplatno učenje analize podataka. U ovom ćemo vam članku predstaviti neke od najboljih web stranica koje vam omogućuju stjecanje znanja o analizi podataka bez ikakvih troškova.

Web stranice za besplatno učenje analize podataka

SQLBolt

SQLBolt pruža opsežan uvod u SQL (Structured Query Language). SQL je bitna vještina u analizi podataka. Pomoću SQL-a možete raditi s relacijskim bazama podataka i obrađivati ​​podatke.

SQLBolt pruža snažnu osnovu u SQL-u, od osnovnih do naprednih koncepata. Interaktivno sučelje omogućuje vam rad sa stvarnim bazama podataka koristeći SQL izjave.

Sve lekcije uvode nove pojmove i imaju interaktivne vježbe na kraju. Izradit ćete i modificirati tablice baze podataka pomoću SQL upita.

Uređivač koda na kraju svake vježbe omogućuje pisanje i pokretanje SQL upita. Možete provjeriti svoje razumijevanje ispunjavanjem vježbi i pokretanjem vlastitih upita.

web stranice za besplatno učenje analize podataka
Web stranice za besplatno učenje analize podataka

Web stranice za besplatno učenje analize podataka – Excel Practice Online 

Excel Practice Online – Ova web stranica pruža alate potrebne za vježbanje i učenje programa Excel. Excel je popularan Microsoftov program za proračunske tablice.

Pomoću programa Excel možete organizirati podatke u retke i stupce i izvoditi matematičke operacije. To ga čini idealnim za analizu podataka, unos podataka, izračun i računovodstvo.

Web mjesto Excel Practice Online omogućuje vam vježbanje sa stvarnim skupom podataka. Pokriva sve, od osnova programa Excel za početnike do naprednih koncepata.

Web stranica ima mnogo vježbi i testova pomoću kojih možete provjeriti svoje razumijevanje. Imaju čak i besplatne probne ispite s odgovorima.

Tableau

Tableau je popularna platforma za analizu podataka. Korisnicima pruža znanje i automatizirane alate potrebne za analizu podataka.

Registracijom na platformu možete koristiti Tableau kao pojedinac ili tvrtka. Tako ćete imati pristup plaćenim i besplatnim resursima koje platforma nudi.

Možete se uključiti i komunicirati s podacima pomoću alata za vizualizaciju povuci i ispusti. Koristi AI-pokretano statističko modeliranje s kojim možete komunicirati ljudskim jezikom.

Tableau vam pruža resurse za upravljanje, usklađivanje i učinkovito upravljanje vašim podacima. Pruža sigurnost vašim podacima tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

Također vam može pomoći u donošenju ispravnih odluka za vaše poslovanje korištenjem uvida iz podataka. Možete predvidjeti svoje podatke za ciljani marketing, skaliranje, pa čak i sprječavanje budućih cyber napada.

Korištenjem Tableaua imate pristup zajednici entuzijasta podataka s kojom se možete povezati i iskoristiti svoje uvide.

web stranice za besplatno učenje analize podataka
Web stranice za besplatno učenje analize podataka

Vodič za Python

Python je jedan od najčešće korištenih programskih jezika u analizi podataka. Vodič za Python pokazuje vam zašto je Python važan u znanosti o podacima. Ovaj vodič za Python pomoći će vam da naučite programski jezik od nule.

Počinjete s razumijevanjem osnova i napredujete prema dubljim konceptima. Razvijat ćete aplikacije iz stvarnog svijeta koristeći Python. Naučit ćete primijeniti Python u određenim područjima kao što su znanost o podacima, strojno učenje i umjetna inteligencija.

Nakon osnova, možete proširiti svoje znanje za korištenje Python okvira i biblioteka. To uključuje Django, Numpy i PyQt. Koristit ćete ih za razvoj web i desktop aplikacija i analizu podataka.

web stranice za besplatno učenje analize podataka
Web stranice za besplatno učenje analize podataka

Analiza podataka pomoću Pythona

Analiza podataka pomoću Pythona (YouTube) Ovo je jedan od najboljih tečajeva analize podataka na YouTubeu.

To je video tečaj koji vas vodi od početnika do stručnjaka. Tečaj ima šest predavanja koja pokrivaju sve što trebate znati o znanosti o podacima.

Počet ćete s osnovama Pythona kao što su strukture podataka i tokovi kontrole. Ovaj tečaj pruža tehnike koje su vam potrebne za brzo učenje Pythona, tako da nije potrebno prethodno znanje programiranja.

Tečaj zatim uvodi numeričko računanje korištenjem Numpyja, Pandasa i istraživačke analize podataka.

Svaki dio studije ima vježbe i dodatne resurse za daljnje čitanje. Tjedni zadaci omogućuju vam da istražite i proširite svoje znanje. Također ćete istražiti studije slučaja i podijeliti svoje rezultate s drugim sudionicima.

Na kraju tečaja moći ćete pouzdano koristiti Python i njegove biblioteke za analizu podataka. Izgradit ćete projekte u stvarnom svijetu kako biste ojačali svoj portfelj. Također ćete dobiti potvrdu o uspjehu od Joviana.

Vještine analize podataka ključne su u današnjem digitalnom svijetu. Srećom, postoje brojne web stranice koje vam omogućuju besplatno učenje ovih vještina.

Iskoristite resurse koje nude ove web stranice i započnite svoje putovanje u svijet analize podataka.

ekako.info

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti