back to top

Skrivene karakteristike Windows 11 24H2 koje će definitivno privući nove korisnike

Microsoft je već objavio ovogodišnje ažuriranje Trenutak 5 u februaru, ali sledeće veliko ažuriranje očekuje se u obliku nove 24H2 verzije Windowsa 11 koju ćemo najvjerojatnije vidjeti na jesen. Ova nova verzija nosi sa sobom brojne interesantne funkcije, od kojih su neke ostale neprimijećene, ali mogu biti ključne za korisnike da se odluče za nadogradnju na novi sistem.

Iako još uvijek nemamo cjelovit popis novih funkcija u 24H2 verziji Windowsa 11, pet navedenih je prikazano ispod:

samsung galaxy a14 5g kamera

Korištenje telefona kao web kamere

Windows 11, u svojoj 24H2 verziji, će omogućiti korištenje Android pametnog telefona kao bežične web kamere. Ovo će korisnicima omogućiti korištenje kamera na telefonu za PC video pozive, uz dodatne mogućnosti kao što su efekti (HDR) i više.

Ostale informacije o vezi i stanju baterije na telefonu bit će dostupne korisnicima radi udobnosti i praktičnosti.

windows 11 kopilot

Dublja integracija Copilota

Uz ažuriranje 24H2, Microsoft će unaprijediti AI pomoćnika Copilota na Windows 11 kako bi bio funkcionalniji u interakciji s hardverom računara. Ovo će omogućiti korisnicima da traže od Copilota prikaz različitih informacija i upravo načina unutar sistema.

Novi način uštede energije proširit će se i na desktop računare kako bi se smanjila potrošnja energije određenih komponenti uređaja i radile na nižim performansama kada je to potrebno radi uštede energije.

Omogućeno će biti generisanje QR kodova za dijeljenje linkova i olakšan prijenos web stranica sa računara na pametne uređaje, bez potrebe za slanjem putem e-maila ili sinhronizacijom preko Edge pretraživača.

skrivene karakteristike windows 11 24h2 koje će definitivno privući nove korisnike

Ugrađen QR kod generator

Ovo je mala, ali korisna funkcija u 24H2 verziji Windows 11 koja će omogućiti generisanje QR kodova prilikom dijeljenja linkova, čime se olakšava prijenos web sadržaja sa računara na pametne telefone.

Microsoft nastoji poboljšati iskustvo korisnika i praktičnost sistema, pružajući nove funkcije kao što je ugrađeni QR kod generator.

24H2 verzija Windows 11 donosi više widgeta na zaključani ekran, omogućavajući korisnicima da prate više informacija poput vremenske prognoze, berze, saobraćaja i sportskih događaja.

Takođe, internet će sada imati dugme za osvježavanje mreže, omogućavajući korisnicima da brzo pronađu i povežu se sa željenom Wi-Fi mrežom.

Ove skrivene karakteristike Windows 11 24H2 verzije svakako će obogatiti iskustvo korisnika i olakšati određene zadatke na računaru. Nove funkcionalnosti će biti dostupne nakon ažuriranja, pa je preporučljivo pratiti daljnje vijesti o nadogradnji.

Autor: Ervin Mičetić

Izvor: ( pcchip.hr / Sit.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU