back to top

Kako instalirati Android aplikacije koje nisu u Google Play prodavnici

Evo kako instalirati Android aplikacije koje nisu u Google Play Store prodavnici.

Google Play prodavnica je najlakši i najsigurniji način za preuzimanje i instaliranje aplikacija za Android. Ponekad postoji potreba za instaliranjem aplikacija sa drugih izvora ondnosno aplikacija koje ih nema na Google Play prodavnici ili nisu dostupne za vašu zemlju.

Za instalaciju ovakvih aplikacija potrebno je da preuzmete APK fajl sa nekog sajta, prebacite na telefon i da omogućite u podešavanjima telefona instaliranje aplikacija sa nepoznatog izvora.

Preporučujem da sa sledećih sajtova preuzimate APK fajlove:

android nepoznati izvori
Android Nepoznati izvori

Kako omogućiti instalaciju sa nepoznatog izvora?

Iditie u podešavanjima telefona i pronadjite Bezbednost (Security), nakon toga pronađite stavku Nepoznati izvori (Unknown sources) i omogućite je. Izaći će vam poruka da potvrdite da ste saglasni sa time, potvrdite to i na taj način ste omogućili instalaciju nepoznatih aplikacija na vaš android uređaj.

android aplikacije
Kako instalirati Android aplikacije koje nisu u Google Play prodavnici

Kako instalirati APK fajl

Pošto ste preuzeli APK fajl i prebacili na telefon i omogućili instalaciju sa nepoznatog izvora potrebno je preko nekog fajl menadžera pronaći taj APK fajl i pokrenuti ga. Na ovaj način pokrećete instalaciju aplikacije. Na dalje je sve lako i jednostavno. – (Android aplikacije)

Napomena: Instalacijom aplikacija van Google Play prodavnice uvek postoji mogućnost da zarazite telefon nekim virusom pošto te aplikacije nisu proverene od strane Googla. Pre instalacije obavezno skenirajte APK fajl sa nekim antivirusnim programom. – (Android aplikacije)

DRUGI UPRAVO ČITAJU