Ovo je najtanji mehanički sat na svijetu!

Početkom godine Bulgari je lansirao mehanički ručni sat Octo Finissimo Ultra, koji je s debljinom od samo 1,8 mm proglašen najtanjim na svijetu. Švicarska kompanija za luksuzne satove Richard Mille sada preuzima taj rekord sa svojim satom RM UP-01 Ferrari, koji je tanji od njega za “punih” 0,005 mm.

Usprkos doista gotovo beznačajnoj razlici, Bulgari svoj sat više ne može reklamirati kao najtanji na svijetu, a Richard Mille ima puno razloga za zadovoljstvo, mada je upitno hoće li zbog toga imati bolju prodaju.

RM UP-01 Ferrari je težine (zajedno s remenom) od 30 grama, a kao što mu i samo ime kaže, razvijen je u suradnji s Ferrarijem. Obzirom da mu cijena iznosi 1,888 miliona dolara, jasno je da će si ga moći priuštiti samo neki vlasnik Ferrarija, koji u svojoj garaži ima više crvenih talijanskih jurilica.

Richard Mille ga je izradio od slitine sastavljene od 90% “grade 5” titanija, 6% aluminija i 4% vanadija, a biti će dostupan u ograničenoj seriji od samo 150 primjeraka. Proizvođač navodi kako je zbog mehaničkih svojstava tog materijala, sat namijenjen frekventnom korištenju u aeronautici, astronautici i automobilskoj industriji.

Prema navodima proizvođača, za razvoj, izradu i testiranje sata je utrošeno više od 6.000 sati rada.

Kao gotovo svaki mehanički sat, i ovaj se navija ručno, te vam omogućuje da između dva navijanja radi 45 sati. Dizajn odmah ukazuje da se radi o Ferrariju, ali nije nam poznato hoće li ga pokloniti Carlosu Sainzu koji je za Ferrari nedavno osvojio svoj prvi naslov u utrkama Formule 1, čije se lice već nalazi u reklamnoj kampanji za RM UP-01 Ferrari sat.

Ovo je najtanji mehanički sat na svijetu! Noob.ba.

www.noob.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti